RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Ajánló
Szerzetesek asztalánál
2015-12. szám

Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több mint gondolnánk. A kora középkor óta szigorú szabályok szerint olyan egészségesen étkeznek, hogy azt egy fitneszguru is meg­irigyelhetné, de szabályaik nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek épségét is szolgálják.

Készítenek bort, sört és gyógyító likőröket, kertjeikben a zöldségek és gyümölcsök mellett megterem sokféle fűszer- és gyógynövény, asz­ta­lukra olykor ünnepi finomságok, olykor böjti eledelek kerülnek. A sza­kács testvérek az idők során nemcsak a kis közösségre, hanem szegények és betegek ezreire is főztek. A kiállításon a látogatók be­le­kós­tolhatnak régi és mai kolostorok ízeibe, és megismerhetik azokat a hazai szerzetesrendeket, amelyeknek szerepük volt étkezési kultúránk fejlődésében


Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (III., Korona tér 1.)
05. 01-ig

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor