RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. május 25., csütörtök
Orbán

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Könyv
Gault&Millau 2015
2014-12. szám / IM

Ismét megjelent a „zsinórmérték”, a mindentudó könyv, amihez minden valamire való vendég­látós tartja magát – és persze amitől tart.

A kérlelhetetlen étteremkalauz tömör kritikával rántja mélybe az arra rászolgálókat, és ugyancsak tömör, de lelkes írásokkal képes kiemelni az elismerésre méltókat az átlagmezőnyből. Nyilvánvalóan mindig az összkép érdekes: évről évre érdemes ránézni, javult-e, fejlődött-e a hazai éttermi kínálat.
Ezúttal úgy látni, valamennyit igen. Nemcsak azért, mert egy újabb Michelin-csillagos hellyel (Borkonyha) bővült a főváros kínálata, hanem azért is, mert egyre vastagabb réteget képez a vállalható közép­mezőny: az igényes konyhát vivő, de nem csúcsgasztronómiára tö­re­ke­dő vendéglő. Mi több, most már a fővárostól távolodva sem kell tanácstalanul vakarózni, ha nem egy becsali csárdában szeretnénk pórul járni. (Nota bene: a fővárostól nem is lehetnének messzebb a legjobb vidéki éttermek: Encsen az Anyukám mondta, Békéscsabán a Brill Bisztró vagy épp az új, gyulai illetőségű reménység, a Patrióta vendéglő.) A sárga kötet idén a borászatokat és a hoteleket is szemlézi, igaz, nem az éttermekre jellemző szigorú szakszerűséggel, inkább csak az utazást és programválasztást megkönnyítendő listázással. Továbbra is a kesztyűtartóban a helye!
hirdetés


ENFYS Kft.
508 oldal / 3000 Ft

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor