RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Ajánló
Hamburger helyett kolbászt!
2016-04. szám / Bóta Gábor

Még Bécs elegáns sétálóutcáin is látni, hogy akár öltönyös urak, estélyi ruhás hölgyek főleg erre a célra épített bódék mellett kolbászt majszolnak. Miért ne lehetne valami hasonlót nálunk is meg­való­sítani, ahol a kolbász igazán tradíció.

De esetleg ne a henteseknél árult, fölöttébb zsíros, fröccsenős vál­to­za­tát, ami életveszélyt jelenthet a ruházatunkra és esetleg az egész­ségünkre. A Kolbice cég kieszelte tehát az általa Kobu névre keresztelt portékát, ami jóval egészségesebb hagyományos változatainál, de ízhatásban nem marad el tőle. Sőt! Több fix helyen kapható már, ahogy számos fesztiválon is. Én a Hold utcai piacon található „ki­ren­delt­séget” néztem meg. Minden rendelhető változatról a falakon szemléletes és ínycsiklandozó fénykép látható. És nem pusztán a szokásos sertés- vagy marhakolbász kérhető, kacsából és még lazacból is van kínálat.
hirdetés

Szója-, glutén- és laktózmentesek a termékek, és kapásból azt gondolom, hogy azért ez egy kolbász esetében túlzás. De bizony jóízűek, ahogy az a szaftos, hagyományos is, ami egyébként a piac egy másik szegletében szintén kapható. Így nagyon rendben van a dolog, hogy lehet köztük választani. Ha helyben eszünk, kapunk pofás papír- vagy műanyagtálkát. De mivel elvileg a hamburgerek konkurenciájáról is szó van, a kolbászok egy kézbe fogható kenyértölcsérekbe – vagy laposabb változatukba, ami leginkább négyszögletes hamburgerre emlékeztet – kerülnek. Ezeknek kenyértésztáját almával teszik még ros­to­sab­bá. A laposabb változat nyugodtan belakmározható utcán, menet közben. A kenyértölcséres inkább csak az ügyeseknek javasolt, egy kézben fogva, csak úgy harapni azért bajos, de kaphatunk hozzá pálcikát, és azzal „kiszurkálhatjuk” magunknak a finom falatokat. Természetesen mindehhez járulnak zöldségek meg szószok is. Vagyis aki bevág egy ilyet, általában hat kolbászkával, annak a következő órában biztosan nem korog a gyomra.
Azt azért nem gondolom, hogy hamarosan reszketniük kell a hamburgergyártóknak. De azt igen, hogy ez a minőségi alapanyagokból készült termék meglehetősen jó alternatíva.

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor