RSS | Impresszum | Előfizetés  
  2017. június 26., hétfő
János, Pál

 
 
Küldés e-mailben Nyomtatható változat
Program
Egészséges az, ami ízlik
2016-11. szám

A magyar gasztronómia múltjába és jelenébe, a hagyományos és egészséges táplálkozás különféle elképzeléseibe, divatjaiba kóstolhatunk bele az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) dísztermében december 8-án, csütörtökön, 17 órától. Megtudhatjuk, mi a fekete leves – milyen anekdotikus múltra tekint vissza, s valójában mi a fekete lév, melyet az egyik vendég, Cserna-Szabó András el is készít az est folyamán.
A TestesÉvad Máj estjének menüjében az előétel: Cserna-Szabó András író felolvasása. A szerző saját művéből olvas fel, témája kapcsolódik az est hangulatához, témájához. Főfogás: Egészséges az, ami ízlik – „léböjtTúra” Váncsa Istvánnal, aki az elmúlt években nagy népszerűségre szert tevő, üdvözítő étkezési trendekről tart előadást. A fanyar humorú, szakácskönyveket is író publicista előadása arról szól, hogy egészséges az, ami ízlik, továbbá arról, hogy a táplálkozástudomány szakértői sohasem értenek egyet. Desszert: Szakátsmesterségnek könyvecskéje – nyomtatásban fennmaradt szakácskönyveink egyik első darabja. Az 1695-ből származó kötetet Visy Beatrix, az est témafelelőse és szervezője (irodalomtörténész, az OSZK munkatársa) mutatja be.
(A belépés díjtalan.)

Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) díszterme
12. 08., 17h

vissza

Értékeléshez  jelentkezz be!
vissza a lap tetejére | küldés e-mailben | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Gyerek | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat | RSS |
2009 Copyright © Pesti Műsor