Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

 
 
Nyomtatható változat
Program
Egészséges az, ami ízlik
2016-11. szám

A magyar gasztronómia múltjába és jelenébe, a hagyományos és egészséges táplálkozás különféle elképzeléseibe, divatjaiba kóstolhatunk bele az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) dísztermében december 8-án, csütörtökön, 17 órától. Megtudhatjuk, mi a fekete leves – milyen anekdotikus múltra tekint vissza, s valójában mi a fekete lév, melyet az egyik vendég, Cserna-Szabó András el is készít az est folyamán.
A TestesÉvad Máj estjének menüjében az előétel: Cserna-Szabó András író felolvasása. A szerző saját művéből olvas fel, témája kapcsolódik az est hangulatához, témájához. Főfogás: Egészséges az, ami ízlik – „léböjtTúra” Váncsa Istvánnal, aki az elmúlt években nagy népszerűségre szert tevő, üdvözítő étkezési trendekről tart előadást. A fanyar humorú, szakácskönyveket is író publicista előadása arról szól, hogy egészséges az, ami ízlik, továbbá arról, hogy a táplálkozástudomány szakértői sohasem értenek egyet. Desszert: Szakátsmesterségnek könyvecskéje – nyomtatásban fennmaradt szakácskönyveink egyik első darabja. Az 1695-ből származó kötetet Visy Beatrix, az est témafelelőse és szervezője (irodalomtörténész, az OSZK munkatársa) mutatja be.
(A belépés díjtalan.)

Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) díszterme
12. 08., 17h

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor