Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 20., szombat
Tivadar

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Toplista karácsonyra
2014-11. szám

A könyv mindig jó ajándék, akár adjuk, akár kapjuk. Akár felnőttként, akár gyerekként. Akár magunknak, akár másoknak olvasunk belőle. Válogatásunkban, a teljesség igénye és va­ló­di rangsor nélkül, karácsonyi ajánlatunkat ol­vas­hatják az idei év gyerekkönyv-terméséből – kicsiknek és nagyobbaknak.
TOP 5 kicsiknek

1. Dániel András: A kuflik és a nagy eső – Pozsonyi Pagony
Dániel András Kufli-könyveinek második részében a hét kis kuflira rászakad az ég, majd miután kiderül, megünneplik a Bújócskázás Világnapját.

2. Berg Judit: Tökmagok Afrikában – Pozsonyi Pagony
A „Tökmagos” könyv a Pagony „olvasni tanulok” sorozatának első darabja, melyben a kicsi Minka oroszlán képében utazik Afrikába. A sorozat további könyveit a kiadó legkiválóbb szerzői jegyzik majd – mindenki 4-4, különböző nehézségi szintű olvasnivalóval lepi meg a gyerekeket. Berg Judit Tökmagjaiból már a 2. szint is a boltokban, melyben egy tűzhányó borzolja a kedélyeket. De mi az a vulkanológus?

3. Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék – General Press Kiadó
A mese elején világra csöppen és elindul útjára egy lény. Nem tudjuk, mi. Egy négy lábon járó találós kérdés. Útközben szép lassan megoldódik a rejtély: a tétova jószág hetykén és boldogan sétál ki a mese másik végén.

4. Állatságok – Bolondos pillanatok az állatvilágból – HVG Könyvek
Az elsősorban képeskönyv funkciójú kiadvány rendkívül vicces pillanatokat mutat be az állatok hétköznapjaiból. A gyerekek a szórakoztató lapozgatás közben azt is megtanulhatják, hogy a játékos pandák, a viháncoló csimpánzok és a fán ebédelő kecskék miért viselkednek olyan furán, ahogyan a képeken is látszik.

5. Vig Balázs: Puszirablók – Móra Könyvkiadó
Vicces, megfogalmazásában és látványvilágában is rendkívül szórakoztató mese Szeretke királylány és a kalózkapitány alkujáról: a bajba került főhősök szabadulásának záloga egy, azaz 1 mázsa puszi!
hirdetés


TOP 5 nagyobbaknak

1. Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja – Pozsonyi Pagony
Összetéveszthetetlen hangú, különleges humorú, rettentő kalózmesék brigantikkal, vérvizekkel, kincsesládákkal – egy kicsit idézőjelben.

2. Otfried Preussler: Torzonborz megjavul – Kolibri Kiadó
A trilógia harmadik kötetében a gaztetteiről hírhedt rabló szögre akasztja széles karimájú kalapját, és fölhagy a rablómesterséggel. Ennél rémisztőbbet még a nagymama sem tud elképzelni!

3. Lauren Taylor: Mi lenne, ha átmennék állatba? – HVG Könyvek
Mi lenne, ha ormányunk nőne, ha gyíkfarkat növesztenénk, vagy ha fogak állnának ki a bőrünkből? Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és képzeljük el, milyen bizarr lenne a világ, ha mi, emberek is képesek lennénk azokra az ijesztő, csodálatos és rettentően gusztustalan dolgokra, amikre az állatok! 

4. Tasnádi István: A kőmajmok háza – Pozsonyi Pagony
Egy szuszra olvasható ifjúsági regény, amelyben minden részlet egy nagy kirakós darabja: nyári szünet, különös lány, mágia, nyambikvarák, perotinok…

5. Jeli Viktória–Tasnádi István–Vészits Andrea: Időfutár 4. – A Káosz temploma – Tilos az Á Könyvek
A nagy sikerű Időfutár sorozat 4. része igazi akciótörténet, melynek főhősei, Hanna, Tibiék és Ervinék, civilben teljesen átlagos gyerekek, csak egy furcsa öregember és egy rozsdás körző segítségével teljesen szétszóródtak az időben.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor