Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Zsidó Művészeti Napok 2019
2019-04. szám

Május 25. – június 2.
Horgas Eszter és Bálint András – Szinetár Dóra – Kováts Kriszta

Szerelmes Chagall
Horgas Eszter és Bálint András estje
Horgas Eszter fuvolaművész minden évben új és izgalmas zenei crossover bemutatóval lepi meg közönségét. Műfaji határok nélkül hozza létre produkcióit, a tavalyi telt házas Sound of Silence című koncertje után, 2019-ben a tőle megszokottnál is különlegesebb estet álmodott meg. A múlt század legnépszerűbb újítói közül az egyik legegyedibb, Marc Chagall festőművész ihlette meg. A 97 évet élt zseni képei, hite, szerelme, élettörténete óriási lehetőséget kínáltak egy izgalmas, megható, fülbemászó és szívbe markoló összművészeti est létrehozására.
A mester életútját követve orosz, zsidó, francia és amerikai klasszikus és jazz zeneművekből válogatott bravúros feldolgozásokat hallhat a közönség. Az est különlegessége, hogy Chagall szerepében Bálint András, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel találkozhatnak a nézők.
A koncert zenei résztvevői: Horgas Eszter fuvolaművész, Löwenberg Dániel zongoraművész;
a ClassJazz Band tagjai: Kaszás Péter – ének, dob, Hárs Viktor – ének, basszus, Dajka Krisztián – gitár, Révész Richárd – zongora, szintetizátor és Pusztai Csaba – ütőhangszerek.
Uránia Nemzeti Filmszínház
05. 25., 19h

Szép mesék – rossz mesék
Szinetár Dóra estje
A Szép mesék a színésznő Újratervezés címmel a közelmúltban megjelent musicallemezének záró dala, a lemezen az elmúlt közel 30 év alatt Szinetár Dórától ikonikussá vált színházi dalokból kapunk egy különleges válogatást.
Erről a lemezről is sok meghatározó dal hangzik el a koncerten, de a színésznő egyéb kedvencei is felcsendülnek, a klasszikus musicaldaloktól a sanzonokon át népszerű filmslágerekig, miközben személyes történeteivel elvisz minket gyerekkorától, az első színpadra lépésétől a felnőtté válásán át az anyaság megélésének csodájáig. Révész Richárd jazz-zongorista tökéletes partnerként nyújt kíséretet, és köti össze a különböző zenei műfajokat, egy harmonikus zenei utazássá varázsolva az estet.
Frankel Leó utcai zsinagóga
05. 30., 19h

Kováts Kriszta – Zenemozi
Chaplintől Felliniig
Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színésznő és énekes, az Evita és a Mamma Mia! sztárja a 2018-ban bemutatott Álomfejtés után ismét egy álomvilágba kalauzol minket, ezúttal a mozi világába. Partnere most is a sokoldalú Farkas Gábriel, aki énekel, rajzol és Kováts Krisztával együtt színészként is megeleveníti a mozi világának nagy legendáit, Charlie Chaplintől Meryl Streepig, Marilyn Monroe-tól Dustin Hoffmanig, Greta Garbótól Woody Allenig, Ingrid Bergmantól Garas Dezsőig. A dalok zenéjének és az est zenei arculatának alkotója László Attila, a Liszt-díjas jazzgitáros és zeneszerző, Horváth Charlie és Cserháti Zsuzsa slágereinek szerzője. A dalszövegíró most is Fábri Péter, A híd felé, a Füttyös Gyuri, az Álomfejtés és sok más dal szövegírója, Kováts Kriszta állandó alkotótársa.
A zenekar tagjai: Schneider Zoltán – gitár, Jónás Rezső – billentyű, Ludányi Tamás – szaxofon, klarinét, Kaszás Péter – dobok, Takács Donát – basszus.
Budapest Jazz Club
06. 02., 19.30h
hirdetés


Jegyek kaphatók a ZsiMü weboldalán (www.zsimu.hu), a ZsiMü jegyirodában (VII., Akácfa u. 47.) és az Interticket országos hálózatában, illetve a Jegy.hu weboldalon.




















vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor