Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Lakásszínház a CAFe Fesztiválon – Exkluzív előadások a KuglerArt Szalon intim terében
2019-09. szám

2019. október 4-19. között öt különleges előadást nézhetnek meg a CAFe Budapest Kortárs Mű­vé­sze­ti Fesztivál látogatói a KuglerArt Szalonban (V., Sütő u. 2.). Előkerülnek Csinszka Ady Endrének írott intézetis versei, emigránsok elszigetelt magányában ütköznek egymással megosztott világunk
értékei, vagy Kádár János asszisztálásában esik szó a női attribútumokról – de a piciny, intim térben külön este programját adják Mándy Iván rádiójátékai és a sérültekkel kapcsolatban kialakult, korlátolt szte­reo­tí­piáink is.

Sokadik pillangó
Október 4., 19h
Adott egy történet, amelyben egy 25 évesen, terhesen balesetet szenvedő roma lányt többek között Kádár János igyekszik megsegíteni a mennyben, hogy gyermeke mégis megszülethessen, és visszakerülhessen a Földre. A darab szerkezeti váza pedig a női attribútumok vizsgálatán, a nőket érintő jogi, társadalmi vagy szociálpszichológiai kérdések mentén épül fel Bereczki Csilla rendezésében, Selmeczi Bea dramaturgi munkáját dicsérve. Szereplők: Andai Kati, Fátyol Kamilla, Háda Fruzsina, Keresztény Tamás.

Bolondok napja
Október 9., 19h
Horváth „Színész Bob” Kristóf és Tunyogi Imre „Tunyi” párosának előadásában a slam, a költészet vagy a stand-up comedy elemeit felhasználva piszkálják meg a nézők sztereotip berögzüléseit. Imre sérültként beszél meghökkentő természetességgel sérültekről és nem sérültekről, a közönségtől látszólag lemaradva jár előttük mindig egy lépéssel. Történetén és jelenlétén keresztül jobban megérthetjük az általa képviselt, eddig narratíva nélkül hagyott kisebbséget, miközben sokszor meglepődünk saját korlátainkon.



Égnek a begóniák
Október 11., 19h
Csinszka, azaz Boncza Berta neve sokaknak ismerős lehet, mint a magyar irodalom egyik óriásának szerelme – annál kevesebben ismerik azonban az ő saját alkotói múltját. A svájci lányintézetben nevelkedett lány, akinek „páncélja egy bohócsapka” volt, számos verset szerzett, rajzolt és fotózott, miközben mindvégig Ady árnyékában maradt. Naplójából, visszaemlékezéseiből és verseiből Tóth Réka Ágnes gyúrt lehengerlő monodrámát, amelyben Csinszkát Sztarenki Dóra formálja meg.

Gangszínház: Jancsó Sarolta Mándy-estje
Október 16., 19h
Mándy Iván novellái, rádiójátékai elvarázsolnak költőiségükkel, emberismeretükkel, erős atmoszférájukkal. Az utóbbi, mára egyre inkább eltűnő műfajnak Mándy utánozhatatlan, egyéni hangú művelője volt. Ennek kíván emléket állítani Jancsó Sarolta rendezésében és előadásában a KuglerArt Szalonban megrendezett, különleges hangulatú est, aminek során a művészinek nemesített kusza hangok mély idegi, érzelmi és tudati állapotokba nyitnak új asszociációs kapukat.
hirdetés

Emigránsok – A folytatás…
Október 19., 21h
Hazugság, gyűlölet, kegyetlenség és önzés. Talán voltak korok, amelyekben ezek jelenléte nem volt általános és elfogadott, és helyettük a tudás, egyenesség és önzetlenség számítottak pozitív értékeknek. Dettre Gábor drámája két mai emigráns vélt vagy valós száműzetését tárja elénk egy sötét és üres lakásból, ahol egymásra utaltan és a világtól elszigetelve tengetik napjaikat egy minden eddiginél megosztottabb világban. Szereplők: Csányi Dávid, Fátyol Kamilla, Kálid Artúr, Mucsi Zoltán.

















vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor