Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Ahol a középpontban a szerelem áll
– ÁJLÁVJÚ! premierrel kezdődik a 2023-as esztendő a Vörösmarty Színházban

2022-12. szám

Az énekpróbák javarészén már túl volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2023-as esztendő első bemutatója, az ÁJLÁVJÚ! (Te édes, de jó vagy, légy más!) négyesfogata (köszönet ezért Réti Anikó korrepetitornak), amikor az olvasópróbára sor került a Kozák András Stúdióban.
A Lendvai Zoltán rendezte, jókedvű musical-revüként aposztrofált művet csodás zenés betétekkel élvezheti majd a közönség.
A világ talán legnépszerűbb off-Broadway musicalje rólunk szól, jelenetei bárkinek ismerősek lehetnek a saját életéből. Mindezt rengeteg humorral, életszeretettel. A négy színész számtalan karakterbe bújva tárja elénk szerethető botladozásainkat a Boldogságért. Joe DiPietro és Jim­my Roberts szerzőpáros „férfi és nő könyve” – ahogy az egyik dal­ban elhangzik – csupa alaptípust és alaphelyzetet vonultat fel, Váradi Eszter Sára, Varga Gabriella, Egyed Attila és Keller János így ren­ge­teg szerepbe bújhat a két felvonás alatt.
Lendvai Zoltán rendező az olvasópróbán úgy jellemezte a darabot, hogy „szándékában nem tisztességes”, és hogy ez mit is jelent? „Fo­lya­ma­to­san megmutat egy helyzetet, és megmutatja annak egy picit a visszáját is. Az egészben van egy szórakoztató, ironikus hangvétel, amitől, mielőtt éppen nagyon belemennénk, ki is bírunk jönni bizonyos helyzetekből. Amikor lélektanilag nagyon belesodródnánk, egyszer csak valamitől nevetni is tudunk az egészen. Még akkor is, ha ezek a leg­ne­hezebb helyzetek.”
Az előadást 2023-ban tűzi műsorára a Vörösmarty Színház, meg­kér­deztük a 2 női és a 2 férfi szereplőt, akiknek a színpadon számtalan karaktert kell megformálniuk, hogy mit gondolnak a jókedvű musical-revüről.
Varga Gabriella először azt gondolta Joe DiPietro és Jimmy Roberts szerzőpáros művéról, hogy egy virtuóz zenei anyag, szellemesen megírva, aztán azt, hogy erős karakterekkel még izgalmasabbá tehetik majd a darabot: „Most egy szinte abszurdig elrajzolt, fontos döntések és élethelyzetek sűrítményét látom, ahol szinte fáj megérteni az igazságot. Így hát elmondjuk ezt úgy, hogy már nevetni kell rajta!”
hirdetés

Egyed Attila a próbafolyamatról elárulta, hogy egyelőre ismerkednek a darabbal, fejtegetik a szituációkat, és most alakul ki a végleges játék: „A darab segít a nézőknek egy kicsit kikapcsolódni ezekben a nehéz időkben. Óriási kihívás, de egyben nagyon hálás feladat is, hogy a darabban számtalan karaktert kell meg­formálnunk.”
Váradi Eszter Sára szerint nagyon hálás témát dolgoznak fel a szín­padon: „A párkapcsolat bugyrain vezeti át a nézőt, a fiatalkori ismer­kedéstől, a családalapításon át, egészen az idős korban kialakuló vonzalomig. Rengeteg humorral és közben néha megrendítően mutatja be esendőségeinket. És persze mindezt nagyon jó zenével! Reméljük, a nézőknek is legalább olyan nagy örömet okoz majd az elkészült előadás, mint amilyen örömmel mi próbáljuk!”
Keller János szerint a rövid jeleneteket, történeteket bemutató, sok hu­mor­ral és zenével fűszerezett színmű a néző elé tükröt tart az életünkről: „Férfi és nő kapcsolata... első randevú, házasság, a gyer­mek­vállalás kihívásai, magány, öregedés... minden, ami megtörténhet az életben. Öröm-bánat, fent-lent... Bízom benne, hogy sokat nevetnek majd az előadáson a nézők. De arra is lesz lehetőségük, hogy elővegyék majd a papírzsebkendőjüket a komolyabb, líraibb pillanatoknál...”


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor