Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 19., kedd
József, Bánk

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Színház hegyen-völgyön – Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis
Június 25. – szeptember 3.

2017-06. szám

Az idei évadban kiemelt jelentőséget kap azoknak a 2016 nyarán elvetett magoknak a szárba szöktetése, melyek a színház újragondolt arculatát határozzák meg: ide tartozik Lackfi János Hinták című darabjának ősbemutatója, a Zsámbéki Zsibongó, a mese és a szabad játék örömünnepe a Zárdakertben és a Y.EAST Fesztivál 3 napos forgataga a Bázison.

Májusban először láthattuk Zsámbékon a Vilmos-díjat elnyert Hinták című drámát, a Zsámbékon élő Lackfi János munkáját, mely egy zsámbéki idős asszony történetén alapul. A hat estén telt házzal játszott Hinták júliusban újranézhető a Bázison, a színház egyik legkülönlegesebb játszóhelyén. Júliusban jön a Zsámbéki Zsibongó vándor bábosokkal és népijáték-mesterekkel. A MárkusZínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, a felvidéki Csavar Színház, a Mikropódium és a Kereplő Színház varázsolja el a gyerekeket, kamaszokat és felnőtteket mesével, humorral. Az előadások mellett betyárpróbák, babusgató, illatjáték, kézműves játszó és táncház várja a nagyérdeműt.
Hangsúlyos szerepet kapnak az idei évadban a monodrámák. A Művelődési Házban láthatja a közönség a Bereményi Géza Irén levele című írása nyomán készült, a 70-es évek hangulatát megidéző zenés monodrámát Újhelyi Kinga előadásában. A Romtemplom fenséges díszletében Juhász Róza színművész idézi meg a magyar történelem egyik legismertebb hősnőjét, Zrínyi Ilonát. Végül egy rendhagyó előadás egy rendhagyó helyszínen: Jámbor József Fauszt című egyszemélyese a Bázison. Premierrel is készülünk: jön az Anyaszínház legújabb produkciója, a deSADE – Énbörtön, Menszátor Héresz Attila rendezésében. Egy különleges nemzetközi színházi workshop keretében vendégünk lesz a fiatal, magyar művészeket tömörítő Y Csoport és Gulnaz Balpeisova, kazah származású alkotó, a moszkvai Vahtangov Színház rendezője és színésznője. Újra lesz sétálószínház. Jámbor József immár hetedik éve minden nyáron végigkalauzolja a nézőket a tiltott Zónában. Idén angol nyelvű változatban is megismerhetjük a Sztalkert. Visszatér a tavaly nagy sikerrel bemutatott, Szálinger Balázs díjnyertes színdarabjából készült Köztársaság.
Az évad zárásaként különleges kalandokat kínálunk lenyűgöző természeti környezetben. A háromnapos Y.EAST Fesztiválon az utóbbi évek legjelesebb cseh és magyar előadásai mellett táncház, koncertek, szabadtéri mozi, eredeti kópiás filmvetítések a 20-as 30-as évek filmjeiből, sátortábor és izgalmas gyerekprogramok várják az Bázisra látogatókat. Ízelítő a hazai színházi kínálatból: érzékeny társadalmi téma az Utcaszínházi Alkotóközösség érzékeny feldolgozásában (Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara), utópisztikus-szatirikus, fájdalmas komédia az elsüllyedt Bárkáról Tasnádi István tollából (Majdnem 20), interaktív szegénységművészeti tréning Márai Sándor írása alapján, Bán János és Tánczos Adrienn vezetésével (Szegények iskolája).
hirdetés






vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor