Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
A Hangfoglaló Program támogatottjai az elmúlt év toplistáin
2020-01. szám / Tóth Barbara

Január hónapban a fontosabb könnyűzenei magazinok hagyományosan toplistákat készítenek az előző év legjobbnak vélt dalaiból, lemezeiből, a szerkesztőség kedvenceiből. Az idei évben sem
maradtak el a legeket gyűjtő válogatások, amelyek bővelkednek a Hangfoglaló Program által is támogatott zenekarokban.

Carson Coma – Corduroy Club
Az ország legnagyobb zenei médiumai szerint minden szempontból toplistás lett a tavalyi évad Induló Előadói Alprogramjának is támogatott fiatal zenekara. A Carson Coma debütlemeze olyan erővel rúgta be az ajtót jókedvével, szemtelenségével és humorával, amire már régen volt példa a hazai, pályájuk elején járó zenekarok körében. A lemez dalai aztán sorra szerezték az elismeréseket vizualitásukért és lendületükért egyaránt, a negyedik – egyébként a Hangfoglaló Program által kiemelten támogatott – Magyar Klipszemlén például négy díjat is bezsebelt a zenekar.
Dal, amit feltétlenül ajánlunk: Song About My Grandma



Mayberian Sanskülotts – Neverending Sorry
A soha véget nem érő szomorúsággal sem tudta megakadályozni sikerét a Mayberian Sanskülotts, legalábbis új lemezének visszhangja alapján. A nemzetközi színtéren is egyre látványosabb eredményeket elérő zenekar – amely a 2019-es barcelonai Primavera fesztiválon is képviselhette Magyarországot – új albumával a hazai klubéletben is megerősítette jelenlétét, egyedi DIY hatású borítójába és pólóiba pedig egész évben belefuthattunk.
Dal, amit feltétlenül ajánlunk: Unreal
hirdetés

Elefánt – EL
A magyar alternatív rock zenekarai közül az Elefánt tudta ebben az évben a legnagyobbat gurítani. Az EL címmel ősszel megjelent album összetett, mély és sokszínű, érzelmek és hangulatok egész palettáját felvonultatja. Az Elefánt igazi koncertzenekar, dalaik és előadásmódjuk együttes hatása lehengerli a nézőt. A klubszezonban vagy a nyári fesztiválok valamelyikén érdemes lesz elcsípni egy koncertjüket. A Hangfoglaló Program számára pedig külön öröm, hogy frontemberük – Szendrői Csaba – ebben az évadban csatlakozott az Induló Előadói Alprogram mentoraihoz.
Dal, amit feltétlenül ajánlunk: Ég veled

Platon Karataev – Atoms
A Platon Karataev 2019-ben ugyan csak egy single-lel jelentkezett, azonban a dal olyan fülbemászó, dallamos és sokatmondó, hogy hamar a szaksajtó és a zeneszerető közönség kedvencévé vált. A zenekar második nagylemezének címadó dala is lesz az Atoms, amelynek megjelenésére már nem kell sokat várnunk. A zenekar ereje idén az online streaming-felületeken volt leginkább észrevehető, a Spotify lejátszásaik alapján az egyik leginkább exportképes hazai produkciónak számítanak, amit őszi németországi turnéjuk is beigazolt.
Feltétlenül ajánljuk: A dalhoz készült videóklipet

Harmed
A magyar könnyűzenei export idei legnagyobb sikere, hogy 13 év után újra rangos nemzetközi zenei díjra jelölt magyar zenekarral büszkélkedhetünk. A hazai metál színtér egyik legfontosabb produkciója, a Harmed ugyanis a Music Moves Europe Talent Awards – Loud kategóriájában nominált, amely már önmagában olyan fontos elismerés, ami a magyar könnyűzenének is kiemelt figyelmet biztosíthat a nemzetközi piacon. A jelölést minden évben olyan aktuális produkciók érdemlik ki, amelyek magas színvonalú munkásságukkal méltók Európa kulturális örökségéhez.
Dal, amit feltétlenül ajánlunk: Every me


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor