Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Hazai és nemzetközi kiválóságok, zenei kincsek a Concerto Budapest új évadában
2020-06. szám

Öt bérlettel, két fesztivállal és világklasszis szólisták sorával várja a közönséget Keller András és a Concerto Budapest a 2020/21-es évadban.

Új évadot hirdetett Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest, amelynek műsorát Keller András, a Concerto Bu­da­pest művészeti vezetője úgy állította össze, hogy mind a világ­sztá­rok, mind a hazai vendégművészek egyaránt jelentős szerepet kap­ja­nak. A műsorban helyet kaptak a 2020 tavaszán elmaradt koncertek, s némileg átalakultak a korábban megszokott bérletek is: a kötött ösz­sze­ál­lítású sorozatok (Volumenek, Géniuszok, Magyar Kincsek, Manó) mellett egy újat is kínál idén a zenekar, amelynek koncertjeit tulajdonosai à la carte válogathatják össze az egész évad kínálatából.
„Velünk lesz az évad során a Concertóhoz már régóta ragaszkodó sztárok közül Boris Berezovsky, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust és Andrej Korobejnyikov. A Concertóval először lép színpadra a he­ge­dű­szólista Szergej Krilov, Anthony Marwood, Daniel Lozakovich, Borisz Brovcin és Giovanni Guzzo; a zongoristacsillagok közül Pierre-Laurent Aimard, Jeremy és Mookie Lee-Menuhin, Matan Porat és Anna Shelest lesznek partnereink. Nagy esemény lesz az észt-amerikai karmesterlegenda Neeme Järvi fellépése, és régóta várjuk az együttműködést Eötvös Péterrel is. Újra dirigálja a zenekart Takács-Nagy Gábor, Vashegyi György, Kovács János, Héja Domokos és Farkas Róbert is. A kitűnő magyar szólisták közül többek közt Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, Perényi Miklós, Balázs János, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Cser Krisztián, Horváth István, Vörös Szilvia, Berecz Mihály, valamint a Purcell Kórus, a Nemzeti Énekkar és a Muzsikás együttes is partnerünk lesz. Jeremy Menuhin Kettősversenyének ősbemutatójára nálunk kerül sor, és először mutatjuk be Magyarországon Eötvös Péter művét, az Alhambra hegedűversenyt” – mondta Keller András a zenekar terveiről.
hirdetés

A Zeneakadémia, a Müpa, a Vigadó és a BMC koncerttermeiben tartott hangversenyek mellett két, már hagyományos egész napos koncertsorozatra is sor kerül majd: 2020. november 15-én immár ötödik alka­lommal rendezik meg a kortárs zenei fesztivált, A Hallgatás Napját, amelyen Keller András és a Concerto Budapest művészei mellett a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhatnak majd a láto­gatók a BMC-ben. A tavasz első vasárnapján, 2021. március 7-én pedig kizárólag Mozart hangjai töltik meg a Zeneakadémia két koncerttermét, kiváló szólisták, remek kamaraegyüttesek és zenekarok társaságában merülhetünk el a zeneszerző óriás rejtélyes világában, felfoghatatlan zsenijének közelében a Mozart-napon.
A bérletkínálattal és a koncertekkel kapcsolatban további információk a zenekar weboldalán, a con­cer­to­budapest.hu-n érhetők el.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor