Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Zenés almárium, zenekar és közönsége
2021-03. szám

A Pannon Filharmonikusok szerencsés zenekar. Otthonra lelt a 10 éves Kodály Központban, 210 éve otthon van Pécs városában, így közönségével múltban-jelenben összefonódó közös történet,
élő kapcsolat köti össze. A járvány idején nemcsak közösségi oldalain és természetesen streamelt hang­ver­senyei segítségével marad kapcsolatban a közönségével, hanem megnyitotta online zenés almáriumát is.
Az elnevezés egyértelműen kijelöli önnön határait, semmiképpen nem professzionális webáruház szán­dé­kozik lenni, hanem egy olyan izgalmas kutakodó- hely, amilyen nagymamáink titkos rekeszekkel, illatos fiókokkal és csipketerítővel feldíszített üveges szekrénye volt. A virtuális polcokról levehető zenei témájú tárgyak mindegyike egy-egy történetet mesél el a készítőjéről, a tulajdonosáról, a zenekarról és a zenéről. Ahogy az almárium közelebb hozta egymáshoz az együtt élőket, az online áruház is ezt szolgálja. A tárgyak láthatatlan hálózata összeköthet bennünket, bárhol is éljünk a világon. A koronavírus idején megélt fizikai távolságban talán még többet érnek közös meséink, zenéink és kincseink.



Egyértelmű, hogy a közkedvelt kotta-hangjegy motívumok is felbukkannak egyes tárgyakon. Egyedi, kéz­műves különlegességek is a „polcokra” kerültek, így kreatív, bájos kavicsképek, amelyek mindegyike egy-egy muzsikust ábrázol a hangszerével, játék, mozdulat közben. A természetes színekben és a lekerekített formákban felfedezhetjük a zene és a hangszerek hozzánk simuló természetét. A képek rusztikus keretbe foglalva, ujjainkkal tapintható formában kerülhetnek ki a falra. Emlékbe, ajándékba adható szolid, kedves ékszerek is bekerültek újonnan a kínálatba. Apróbb, de minőségi, szellemes vagy akár kifejezetten humoros tárgyak, vagy akár komolyabb termékek közül is választhatunk. A zenekar természetesen a zenei megis­meréssel, magával a muzsikával kapcsolatos ajándékokat is kínál: CD-ket, DVD-ket, könyveket. A frissen megjelent Fantasztikus klasszikusok, amely a HVG Kiadó és a zenekar együttműködésében jelent meg, egy pazar kiállású, játékos zenei ismeretterjesztő kötet sok humorral, a Pannon Filharmonikusok QR-kódok mögé rejtett muzsikájával. A Holnap Kiadó híres, közismert zeneműveket mutat be gyermekeknek, fia­ta­loknak szóló könyvsorozatában, az ország legkedveltebb gyermekkönyv-illusztrátorai, grafikusai készítettek mindhez meseszép rajzokat.
hirdetés

Fizetni kényelmesen bankkártyával lehet vendégként vagy regisztrált tagként, a csomagot pedig kérésre postán küldi a zenekar, illetve átvehető személyesen a Kodály Központban, ha a rendelkezések nem korlátozzák a nyitvatartást. Ez esetben hálás mosoly, jókedvű beszélgetés jár a rendelésünk mellé. Bátorítunk mindenkit, hogy nézzen szét a Pannon Filharmonikusok honlapjáról elérhető zenés almáriumban.
www.pfz.hu/webshop





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor