Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Ötödször OBL
2021-10. szám / K. B.

A magyar zenekarok és előadók nemzetközi, elsősorban európai piacra lépését kívánja segíteni a HOTS Outbreakers′ Lab (OBL) mentortábor. Az idén ötödik alkalommal megrendezett táborban négy külföldi szakember tizenkét hazai produkcióval foglalkozott.

Idén ötödik alkalommal, 2021. október 7-10. között Balatonbogláron, a Babel Campben rendezte meg az NKA Hangfoglaló Program támo­ga­tásával a Hangőr Egyesület a HOTS Outbreakers′ Lab mentortábort. A 2017-ben indult kezdeményezés célja, hogy a nemzetközi, elsősorban az európai könnyűzenei piacot jól ismerő szakemberek és az általuk exportképesnek gondolt magyar zenekarok és zenészek közösen dolgozzanak a külföldi karrierek tervezésén és építésén. A korábbi évekhez hasonlóan újra nagy tapasztalattal rendelkező külföldi men­to­rok segítették a kiválasztott produkciók – énekes-dalszerzők és zenekarok – nemzetközi pályáinak tervezését tematikus workshopok és személyes mentoring sessionökön keresztül. A 2021-es OBL tábor mentorcsapatát a már negyedik alkalommal visszatérő Andries van Wieren (3S Music Management) vezette, akihez ezúttal Frehn Hawel (Reeperbahn Festival, Karsten Jahnke), Victor Conradsson (Believe) és Rupert Hollier (UK & European Guild of Music Supervisors) csatlakoztak.
Nagyova Lúcia, a tábor szervezője elmondta: idén is az volt a főszempont a mentorok felkérésénél, hogy a könnyűzene minél több területét fedjék le tudásukkal és tapasztalataikkal, így gyakorlatorientáltan avathassák be a résztvevőket a legaktuálisabb kérdésekbe. Közben személyre szabott tanácsokat is nyújthassanak az OBL-en részt vevő produkciók számára, akik így a mentoraik tudásának felhasználásával alakíthatják ki vagy tökéletesíthetik a rövid és hosszú távú nemzetközi terveiket, fejleszthetik művészeti víziójukat.
hirdetés

Annak érdekében, hogy a lehető legjobban működő mentor-produkció párosok jöhessenek létre, idén is a mentorokra volt bízva, hogy a jelentkező formációk közül kikkel szeretnének dolgozni. Mindegyik mentor három-három zenekarral vagy előadóval foglalkozott a tábor ideje alatt, így a kiválasztottak között volt például Barabás Lőrinc, a WaTa, a Törzs, BÖBE, a Deep Glaze, az OIEE, az I Am Sozuz, Saya Noé és O’Sullivan is. A tábor programjában voltak előadások a részletes és pontos, hosszú távú pénzügyi tervezés fontosságáról; arról, miként tud egy magyar zenekar önfenntartó lenni; a filmzenéről és a szektorban rejlő lehetőségekről; a digitális zeneterjesztésről; produkciók streaming platformokon való jelenlétének erő­sí­té­séről; Nyugat-Európában való terjeszkedésről. Vendégelőadóként Horváth Máté a pénzügyi tervezésről és a covid utáni túlélésről, dr. Tóth Péter Benjamin pedig az Artisjusszal kap­cso­la­tos gyakran ismételt kér­dé­sek­ről beszélt, valamint egy é­de­kes tanulmányt prezentált a dalokra épülő gazdaságról.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor