Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Győztesek színpada – A Pannon Filharmonikusok 2016/2017-es évada a Müpában
2016-03. szám

A Pannon Filharmonikusok új évadában is világszínvonalú szólistákkal játszik. A Müpában több mint egy évtizede állandó bérletsorozattal rendelkező zenekar a nemzetközi komolyzene patinás
díjainak, versenygyőzelmeinek birtokosaival, többek között Akiko Suwanai, Marie-Elisabeth Hecker és Andrej Gavrilov közreműködésével hirdeti meg ősszel induló sorozatát. A közönség kérésére az évek óta igen kelendő bérletek már márciusban megvásárolhatók.

A 2016/2017. évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak emlékezetes tehetségei játszanak a Pannon Filharmonikusokkal. A Müpában regnáló bérletsorozat közönsége hazai világsztárokkal is találkozhat: például Fenyő László gordonkaművésszel, a Nemzetközi Pablo Casals Gordonkaverseny győztesével, valamint Bogányi Gergely Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművésszel. A PFZ visszatérő ven­dé­ge­ként Magyarországra látogat Andrej Gavrilov, „a valaha élt legnagyobb zongoraművész”, ott lesz a Müpa színpadán Akiko Suwanai, aki minden idők legfiatalabb hegedűművészeként nyerte meg a Nem­zet­kö­zi Csajkovszkij-versenyt, és Marie-Elisabeth Hecker nemzetközi sikert aratott gordonkajátékát is megismerheti a budapesti publikum. „Olyan győztesekkel játszunk, akik győzelme a sportolókkal ellentétben nem végső eredmény, hanem a kezdet volt a világ legnagyobb zenei pódiumaira szóló felkérésekhez. Szólistáink ebből a prémium kategóriájú csapatból kerülnek ki, amire büszkék lehetünk!” – fogalmaz Horváth Zsolt, a PFZ újabb öt évre megválasztott igazgatója.
Az évről évre kiemelkedő szólistákkal fellépő PFZ idei műsorában a zenetörténet világválogatottjai is helyet kapnak. A műsorba bekerültek a nagy orosz szimfonikus kompozíciók: Rahmanyinov zongoraversenye és Sosztakovics Leningrád-szimfóniája. Felcsendülnek a korai romantikusok, mint például Beethoven Fidelio-nyitánya és Schumann csellóversenye, továbbá alkotások a korstílus virágzása idejéből, például Brahms és Dvorák művei. A bérletprogram kuriózumát jelentik a 20. századi angol zene két kiemelkedő szerzője, Edward Elgar és William Walton szerzeményei. Elhangzanak különböző nemzeti zenekultúrákhoz tartozó remekművek is a Pannon Filharmonikusok jól bevált csapatkapitányai, Bogányi Tibor és Vass András karmesterek irányításával, újra találkozhatunk Olari Elts észt dirigenssel, és idén először a zenekar együtt játszik Gérard Korstennel.
hirdetés

A bérletsorozat részletes programja elérhető a www.pfz.hu oldalon.
A 2016/2017. évad bérlete pedig megvásárolható a www.jegymester.hu oldalon, a Müpa jegyirodáiban és az ismert jegyirodákban országszerte.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor