Impresszum | Előfizetés  
  2024. április 19., péntek
Emma

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Nyírbátori Zenei Napok – Augusztus 5-19.
2017-07. szám

Nyírbátor legnagyobb múltú és legrangosabb fesztiválja a Nyírbátori Zenei Napok, amelyet augusztus 5. és 19. között idén ötvenegyedik alkalommal rendeznek meg.

A programsorozat nyitása-, valamint zárásaként a Kelet Brass Band fúvósainak közreműködésével Farkas Ferenc Nyírbátori toronyzene című művét hallhatjuk, felidézve ezzel a Zenei Napok ősi ha­gyo­má­nyait.
Kilencedik alkalommal foglalja el a város központi terét a Nyírbátori Fúvószenei Találkozó, melynek fellépői a helyi Koncertfúvószenekar, a Fiatal Fúvósok Zenekara és a Szeged Trombone Ensemble. Utóbbi színes repertoárjához tartoznak jazz- és könnyűzenei számok, valamint filmzene-adaptációk. A Kelet Brass Band, újraértelmezve a fúvószenekar fogalmát, a „modern fúvószenekar” életérzést szeretné ismertté tenni. A találkozó fellépőinek sorát a Papa Jazz Seven zárja, amely alapvetően a dixieland, ragtime és tradicionális jazz műfaját képviseli. Az éneknek nagyon fontos szerepe van a műsorukban, főleg magyar nyelven.
A hatnapos zenei programsorozat színes kínálata között szerepel többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Cinemagic – Mozivarázs című előadása, a Kulturális Központ színház- és koncerttermében. A varázslatos zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség. A filmrészletek kivetítésével a produkció még élvezetesebbé és színesebbé válik. A méltán híres zenekar, koncertjüket megelőzve, Hangszersimogató néven testközelből is megmutatja az általuk használt zeneszerszámokat.
Az Anima Musicae Kamarazenekar a Római Katolikus Minorita templom és rendház belső udvarán a romantika időszakába kalauzolja a résztvevőket. A zenekar missziója: a komolyzenét a legfiatalabbakkal is meg kívánja ismertetni, szerettetni ifjúsági koncertsorozatok keretein belül.
A programsorozat része továbbá Balázs Fecó estje. A Kossuth–díjas művész egyedi zongorakoncerttel érkezik a városba, melynek címe: „Változnak az évszakok”. Ezen a koncertjén életútjának minden nagy slágere elhangzik. Majd ötven év termése, híresebbnél híresebb slágerek és néhány meglepetés is felcsendül az előadóesten.
hirdetés

A repertoár része Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze és Sárik Péter jazz-zongoraművész, zeneszerző koncertje, „Komolyat vidáman – műfaji határok nélkül” címmel.
A Nyírbátori Zenei Napok kísérő programja a Kodály Zoltán-emlékkiállítás, születésének százharmincötödik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából.
Éljen a Zenei Napok adta csodálatos koncertek lehetőségeivel! A zenei élmények mellett ne feledkezzen meg az évszázadok történelmét őrző műemlékeinkről, Nyírbátor szép és különleges helyszíneiről!




vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor