75 éves a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
2018. szeptember 14. /

1943 őszén Dohnányi Ernő, a Magyar Rádió akkori főzeneigazgatója kezdeményezésére megalakult a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, mely bemutatkozó koncertjét 1943. október 7-én adta a Városi Színházban (mai Erkel Színház) Dohnányi Ernő vezényletével. A Magyar Rádió
Szimfonikus Zenekara 2018. október 9-én a Zeneakadémián Vásáry Tamás főzeneigazgató és Kovács János vezető karmester ve­zény­le­té­vel ünnepi műsorral: Liszt, Dohnányi, Kodály és Bartók műveivel kö­szön­ti a jubileumot. A zenekarhoz csatlakozik a Magyar Rádió Ének­ka­ra és szólistaként Ránki Dezső zongoraművész.
2018. november 8-án a Müpában grandiózus hangversennyel várják ugyancsak a koncertlátogató közönséget, ahol Lully Te Deuma és Berlioz Te Deuma hangzik el. A két, nagyon különböző, bár témáját tekintve azonos francia kompozíció rendkívüli művészi kihívás az előa­dók számára, ugyanakkor páratlan zenei élményt ígér a hallgatóknak. Berlioz monumentális Te Deumában számos vendég együttes csatlakozik a Rádiózenekarhoz és a Rádió másik két mű­vésze­gyüt­te­sé­hez, így a mintegy 400 fős előadó-apparátus produkciója az ünnepi események méltó megkoronázásának ígérkezik.

Zeneakadémia – 10. 09.
Müpa – 11. 08.