Kóborlás Budapest utcáin – a Budapest Projekt Galéria falai között
2019. október 23. /

Dorkó Dániel fotográfus Kóbor képek címmel rendezett analóg technikával készült fotókiállítást utcafotóiból a Budapest Projekt Galériában. A kiállítás a Városháza Kiadó gondozásában október elejéig látható.
[kep3]
Erős fekete-fehér inspirációk, kontrasztok világa ez, mely belső utazásra invitálja a nézőt. Élményt kínál elmerülni ezekben a furcsa, idegen vagy éppen ismerős budapesti hangulatokban, emlékekben. Kóboroljunk a négy fal között Budapest utcáin, miközben reflektálhatunk a látottakra, válaszokat vagy még inkább újabb kérdéseket találva. A képek erénye ugyanis, hogy nem próbálják megmagyarázni a látottakat, nem foglalnak állást, csak sodródnak egy véget nem érő utazásként. A kiállítás teljesen analóg technikával készült, a filmek előhívását és a papírképek nagyítását mind saját kezűleg végezte a művész, ezzel is felelősséget vállalva a teljes alkotói folyamatért.
Dorkó Dániel fotográfus 1987-ben született Budapesten, 2008 óta dolgozik szabadfoglalkozású port­ré­fo­tósként. Az évek során, miközben számtalan magyar és külföldi magazinnak és vállalatnak készített fel­vé­te­leket, közel 25 országában dolgozott, rendszeresen tölt időt Párizsban. Emellett kötetekben is megjelennek fotói. Saját műtermében folyamatosan kísérletezik a világítással, beállításokkal, technikákkal. A magyar képző- és előadóművész közösség számos tagjáról készít portrékat. A MÚOSZ fotóriporter kép­zé­sének elvégzése mellett művészettörténet szakirányú diplomát is szerzett, négy nyelven beszél.
Az ingyenes kiállítás október 5-ig, keddtől szombatig várja látogatóit a Budapest Projekt Galériában.
Nyitvatartás: 12-18 óráig.
A galéria az V., Kossuth Lajos u. 14-16. szám alatt található.
Budapest Projekt Galéria: https://www.facebook.com/budapestprojektgaleria