Élet/kép – Keleti Éva retrospektív kiállítása
2020. január 21. /

Kivételes időutazásra invitálják a nézőket Keleti Éva hat évtizednyi életművét bemutatva. A pálya színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár­port­rék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.
[kep3]
De nemcsak a múlt nagyságait, hanem a ma emberét is láthatják a nézők. Keleti Éva fotóművész ugyanis újrakezdte, illetve folytatta a pályát. Csaknem harmincévnyi kihagyás után, 88 évesen megint aktívan fény­ké­pez. Lefotózta a kaposvári négyes ikrek közül még élő három fivért – hatvannégy év után újra. Sokakat föl­ke­re­sett egykori kedves modelljei közül: Törőcsik Marit, Gálvölgyi Jánost, Orosz Adélt és másokat. De több tucatnyian – mint például Maurer Dóra, Vecsei H. Miklós vagy Schiff András – most először álltak immár digitális kamerája elé.
E páratlan alkotói arcképet nemcsak több száz bemutatott művével rajzolják meg. A történeti, szakmai háttér mellett a személyes, családi mozzanatok fölvillantása teszi a képes időutazást nagyon is maivá és szinte varázslattá.
Egy kiállítás, ahol a távoli ismerőssé, a jelen pedig távlatossá válik.

Műcsarnok
2019. 12. 11. – 2020. 02. 02.