Lovranits Júlia Villő: Bodza, a természetmentő, avagy bajban az öreg tölgy
2020. február 21. /

Bodza Budapesten él, és imádja a fákat, virágokat, madarakat. Modern, vidám nagyijával együtt felcsapnak madárfigyelőnek, kedvencük egy öreg tölgy, ami számtalan csodálatos madarat csalogat, és ezernyi más élőlénynek ad otthont.

A különleges tölgyet azonban ki akarják vágni. Bodzának és nagyinak egyetlen esélye marad a megmentésére: ha felhívják rá az emberek figyelmét. Beneveznek hát egy fotópályázatra, amivel nemcsak a kör­nyék legöregebb fájának sorsába szólnak bele, de ők maguk is szám­ta­lan izgalmas kalandba keverednek.
A Könyvmolyképző friss és ropogós mesekönyve a mostanában sürgetően divatos tudatos környezetvédelem leplébe szokatlanul nem didaktikus gondolatokat csempész, melyek egyszerűségük és bájuk ellenére meglepően mélyen érnek célt, már ami a téma iránti ér­zé­keny­séget illeti. Szerzője, Lovranits Júlia Villő civilben biológus, így afféle „szakmai ártalomként” is szívügye a természet megszerettetése a gyerekekkel. Számára minden zöld egy mini oázis, szerinte még egy budapesti lakótelepen is karnyújtásnyira rejtőznek a csodák, csak ki kell nyitnunk a szemünket, hogy meglássuk azokat.

Könyvmolyképző Kiadó
56 oldal / 2499 Ft