Legendás lovagkor
2020. március 16. /

A Vajdahunyadvár március végén nyíló új, tavaszi kiállítása középkori utazásra, lovagi küldetésre hív. A látogatók a játék során képzeletbeli tájakat barangolhatnak be, miközben agyafúrt fejtörők és lovagkori kihívások teszik próbára tudásukat és érzékeiket. Morcos strázsaként áll a lovagvár
zömök tornya, szűk ablakában halvány fény dereng. Bagoly röppen, várkisasszony sóhaja száll, a középkori vidék csupa babona és talány. Kürtszó harsan, páncélos vitézekről zeng a hősi ének, rejtve a kard és pihen a súlyos buzogány. Kígyószívű Henrik, az álnok rablólovag értékes zsákmányt szerzett: megkaparintotta a király szent kardját. A titkos megbízatás célja a kard felkutatása és visszaszerzése az ellenséges lo­vag­vár­ból. Aki elég rátermett ahhoz, hogy apródként kiállja a próbák sorát, elnyerheti a lovagi címet.
[kep3]A típusában a korábbi interaktív játékokat követő kaland során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e vakon is rálelni a rejtekajtó kulcsára, rendet vágni a lovagrendek közt, leleplezni a kopjás csalást és meg­fej­te­ni a páncélkirakót. Megtudhatják továbbá, elboldogulnak-e a címerállatok fenséges csapatával, a csalóka lidércfényekkel, a szemkápráztató mágiájával vagy a botfülű muzsikusok szerenádjával. Belépéskor a lá­to­ga­tók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék lovagkori látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó gyerekeket.

Vajdahunyadvár
03. 28. – 05. 17.