Pavla Hanackova: Vigyél haza! – Erdők a nagyvilágban
2020. március 16. /

A cseh írónő mestere a kicsiknek szánt interaktív, okosító könyveknek – korábban már két, amolyan mesélős kérdezz-felelek kötet jelent meg tőle magyarul. Az elsőben Kíváncsi Katica kérdései nyomán tanulhatják meg a gyerekek, miért hét napból áll a hét, hogyan készültek az

első könyvek, vagy hogy kié az internet. A második könyv, a Miért röhög a hiéna, az állatvilág tévhiteiről és hiedelmeiről lebbenti fel a fáty­lat, a frissen megjelent harmadik kötet pedig a földkerekség különféle erdőin kalauzolja végig az olvasókat.
Velük tartanak az utazáson újonnan szerzett barátaik, az állatok is – számukra ez életre szóló kaland: haza akarnak térni oda, ahová tar­toznak, ám nem tudják, hol is lehet az otthonuk. Szerencsére a főhős kisfiú, Dani a segítségükre siet. Végigjárja, felfedezi a különféle er­dő­ket, és megtalálja a megfelelőt mindegyik barátja számára. A sokszor vicces, ismeretterjesztő történetből a kis olvasó (de még a felnőtt is) számtalan érdekességet tudhat meg az állatokról és élőhelyeikről, és a környezetvédelem rejtelmeibe is belekóstolhat.

Móra Kiadó
26 oldal / 2500 Ft