125 éve született Moholy-Nagy László
2020. november 10. /

125 évvel ezelőtt, július 20-án született Moholy-Nagy László, a nagy szellemi és technikai újító, világhírű magyar művész. Munkásságát a világ számos országában jól ismerik, művei az auk­ció­kon rekordáron forognak, az alkotásaiból összeállított kiállítások
London, New York, Chicago és Los Angeles legnagyobb múzeumaiban hatalmas látogatóközönséget vonzottak az elmúlt években. A világban egyvalamit tudnak kevesen a 20. század eme meghatározó, kí­sér­le­tező, innovatív alkotójáról, mégpedig azt, hogy magyar volt.
Az évforduló alkalmából a művész nevét viselő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), Fülöp József rektor kezdeményezésére rendhagyó audiovizuális kampányt készített, amelyet július 20-án, Moholy-Nagy László születésnapján mutattak be világszerte a külföldi magyar kul­tu­rá­lis intézetek és a hazai médiaszolgáltatók.
A kampány folytatásaként az egyetem november 19-től egy podcast sorozattal jelentkezik, melynek témája a design és filmes oktatás jö­vő­je, az egyetem utáni ösztöndíj-lehetőségek és a szellemi tulajdon jelentése a 21. században. A tartalmak az erre a célra készített honlapon érhetőek el: moholy-nagy.mome.hu
A kampány a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának támogatásával valósult meg.