Textúra Stream – Összművészeti fesztivál online!
2020. december 03. /

Idén ősszel hatodik alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű Textúra összművészeti előadássorozat, amely során képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben a Szépművészeti Múzeumban.

Az intézmény kortárs írókat kért fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához, melyeket Székely Kriszta rendező visz színre a kiállítóterekben neves szín­mű­vé­szek előadásában. A múzeum az idei előadásokat a Textúrák tör­té­ne­tében először online streamelni fogja, így azok november 20-tól hely- és időkorlát nélkül mindenki számára elérhetők. Az irányváltást egyrészt a járványügyi helyzet tette szükségessé, másrészt a di­gi­tális technológiának kö­szön­he­tően már mindazok ré­sze­sül­het­nek a Textúra nyújtotta komplex élményben, akiknek eddig nem volt lehetőségük.
Írók: Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi, Terék Anna.
Színészek: Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence, Vizi Dávid.
Bővebb információ és jegyárak: eszinhaz.hu