Kép és szöveg – Interaktív segédanyagok
2021. március 26. /

A Magyar Nemzeti Galéria programjainak kiemelt célcsoportjai az iskolai csoportok és a pe­da­gó­gus kollégák. Ezért is gondoltuk úgy, hogy izgalmas és újszerű anyagokat fejlesztünk számukra. Mindazonáltal ezek az interaktív segédanyagok éppen frissességüknek és újszerűségüknek kö­szön­he­tően minden generáció számára tartogatnak izgalmas felfedezéseket!

[kep3]

Az interaktív anyagok megszületésének folyamatában a múzeumpedagógia számára kiemelt szempont volt, hogy tehermentesítsük a pedagógus kollégákat, valamint a diákok számára is élményt, humort és más jel­legű ingereket adjunk. A hagyományos feladatlap típus helyett szerettünk volna modernebbül alkalmazkodni a mai generáció igényeihez.
Így születtek meg az interaktív pdf-ek, amelyek az online lehetőségek teljes körű kihasználását teszik le­he­tő­vé: lehetne bennük hallgatni, nézni és külső hivatkozások is elérhetőek segítségükkel.
Az Arany János balladái és a képzőművészet, valamint A reformkortól a kiegyezésig című interaktív kie­gé­szí­tő tananyagjaink a Magyar Nemzeti Galéria műalkotásainak megismerését teszik lehetővé a technika adta lehetőségek kihasználásával. A gyűjtemény darabjait a középiskolai irodalom, történelem és vizuális kultúra tantárgyakhoz kapcsolva, online felületen mutatjuk be.
Az anyagokban fellelhetők gifek, animációk, videók, hanganyagok, zenék, képregények és további sok iz­gal­mas egyéb dolog is. A másfajta megközelítési móddal célunk volt hidat építeni a múlt és a jelen között, bízva benne, hogy minden érdeklődő számára ezek a párhuzamok élővé tudják tenni a távolinak tűnő múltat.
Jó kattintást kívánunk!