A Centrál Színház folyamatosan bővíti online repertoárját
2021. Április 08. /

Folyamatosan bővül a Centrál Színház online repertoárja. Amióta képernyőre szorultunk, ott igyekszünk újdonságokkal szolgálni. December óta több mint háromezren nézték a New York-i komédia streamelt adásait, valamint on demand Molnár Ferenc vígjátékát, a Delilát Balsai Móni

és Stohl András főszereplésével. Shakespeare Sok hűhó semmiértje hat éve van a Centrál repertoárján, most mozifilm minőségű fel­dol|go­zását láthatják nézőink, nagy sikerrel fut. Pokorny Lia és Schmied Zoltán mellett játszik benne a Centrál egész társulata.
A tél végén nagy fába vágtuk a fejszénket: elkészítettük első online bemutatónkat. A Vérszipoly ellenállhatatlan humorú, Romhányi- féle zenés rímdráma, melyben mindenki egy vámpírtól vár megváltást, s ahogyan az a mesében illik, mindenki meg is kapja, ami jár, aztán boldogan halnak, amíg csak élnek. Ebben Básti Juli, Tompos Kátya, Cserna Antal, Fehér Tibor, Ódor Kristóf és Vári-Kovács Péter játékát élvezhetik. Lázár Ervin csodaszép meséjét, a Szegény Dzsoni és Árnikát mindenki ismeri: ki azért, mert felolvasták neki a szülei, ki pedig azért, mert éppen ő olvassa a gyerekének. A mese most különleges feldolgozásban láthatóhallható: 56 színész vállalta, hogy saját otthonából olvas belőle egyegy részletet. Az előadás bevétele jótékony célokat szolgál: februárban leégett a művészeti titkárunk háza, a bevételt a család kapja.
Facebook oldalunkon továbbra is számos ingyenes tartalom elérhető. Tél végén Nóti Károly kabarétréfáiból készítettünk sorozatot, hamarosan érkeznek Papp János útinaplóinak újabb részei, Balsai Móni pedig szeretett kollégáival készített mélyinterjúkat Mesélj címmel, Borbás Gabival, Szabó Évával és Papp Jánossal.