Múzeum+ 2022
2022. február 10. /

Új év, új élmények, megújult Múzeum+! A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös szervezésű programsorozatán 2022-ben megújult tematika szerint ismerkedhetnek meg a két intézmény állandó és időszaki kiállításaival.

A Múzeum+ program a budapesti kulturális élet egyik meghatározó eleme, amely lehetőséget teremt a mindennapi élet és a művészetek találkozására, garantálva az egyedi látogatói élményt.
2022-ben a Múzeum+ estek fókuszában azok a társadalom egészét foglalkoztató gondolatok állnak, amelyek meghatározzák a mindennapi életünket is. A természeti környezetünkkel szemben tanúsított felelős magatartás egyre inkább átszövi a hétköznapjainkat, és az innovatív megoldások keresése a múzeumok életében ugyanúgy felmutathatók, mint az élet más területein. Az újjászületés és újragondolás vissza­kö­szön az estek programkínálatában is, így a február 16-án, szerdán, a Magyar Nemzeti Galériában megrendezésre kerülő Múzeum+ ese­ményen az újítások, innovációk állnak a középpontban. Hallhatnak előadást a műtárgyrestaurátorok technikai lehetőségeiről és az idő­sza­ki kiállításukhoz kapcsolódva a minden szempontból újító Szinyei Merse Pál műkereskedelemben elfoglalt helyéről. Az esten Antal Gábor jazz-zongorista lép fel, csatlakozhatnak kreatív workshophoz, és ter­mé­szetesen számos tárlatvezetés közül választhatnak. A gasztronómiai fogások és finom borok ezúttal is garantálják, hogy éhségre vagy szomjúságra hivatkozva nem kell idő előtt hazamenniük, és egy fe­lejt­he­tet­len estet tölthetnek el a múzeumban.
Magyar Nemzeti Galéria
02. 16., 18h