Sisi-gyűjtőket várnak Gödöllőre
2022. június 25. /

Erzsébet királyné népszerűségén nem fog az idő. Több mint 120 évvel a halálát okozó merénylet után rajongóinak száma világszerte nő. Vajon miért? Mi lehet a titka?

Mi készteti mai követőit, hogy vele kapcsolatos tartalmakat olvas­sa­nak, filmeket nézzenek, hozzá kötődő helyszíneket keressenek fel, és emlékeket gyűjtsenek róla?
A magyarországi Erzsébet királyné-kultusz központjaként működő Gödöllői Királyi Kastély idén különleges meglepetéssel készül! A számos kincset felvonultató állandó és időszaki kiállításaik után a főszerep most a gyűjtőké! Az időszaki tárlat a legizgalmasabb darabokból készül 2022 szeptemberében a gödöllői kastélyban, Az én Sisim – Gyűjtők és gyűjtemények Erzsébet királyné bűvöletében címmel. A kiállításon az Erzsébet-kultusz történetét és XXI. századi jelenségét szeretnék megmutatni. Így nem elsősorban a tárgyak piaci értéke, hanem inkább azok különlegessége fontos most számukra, a gyűjtő személyével és a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt.
A pályázatra 2022. május 31-ig várják a lelkes gyűjtők jelentkezését. A legérdekesebb történeteket webfelületen is megosztják majd a nagyközönséggel, mert nem titkolt szándékuk, hogy a kiállítással új lehetőségeket biztosítsanak a rajongók számára egymás inspirálására, értékelésére és segítésére.
www.kiralyikastely.hu