’BékeSzeretetVeletek’
2023. január 09. /

Mennyi szép is lakik bennünk? Kiderül Kele Juci ’BékeSzeretetVeletek’ című kiállításán, amelyet a fővárosi Bartók Béla úton, azaz a Bartók Béla Boulevard-on található BBB KultPont és Kö­zös­ségi Térben rendeznek meg december 22. és január 14. között.

Annyi szép lakik Bennetek! Honnan tudjuk? Mert megosztottátok velünk Kele Juci ’BékeSzeretet’ című installációján, ősszel a Gárdonyi téren.
Már szinte hagyománnyá vált a Bartókon tartott Eleven Ősz és Tavasz kulturális fesztivál alkalmából, hogy az építészből lett képzőművész, Kele Juci interaktív installációt épít az utca emberének. Így a művészet mindenkit elérhet, aki nyitott rá, sőt akár részese is lehet! Épült olyan alkotás, amiben el lehetett vonulni (meditÁLLJ!), egy másik több néző­pont­ból mást-mást mutatott (LoveNow), volt nézni- és gondolkodnivaló (nőJÖN), és akadt olyan is, ahol a városlakók környezettudatos válla­lá­saival építették tovább, zöldítették ki a művet (hiánypótLÁSS!).
Idén ősszel egy hónapig lebegett a szemünk előtt a többnézetű ‘BékeSzeretet’ című alkotás a Gárdonyi téren. Egyik oldalról szívként, majd békejelként, máskor szokatlan formájú, puha, szőrös térplasztikaként forgott a térben. Akinek kedve volt, egy kis csüngő fóliára írhatta, rajzolhatta, megoszthatta velünk a témával kapcsolatos gondolatait.
Ez a több száz inspiratív mondat, rajz kap most főszerepet a BBB KultPont kiállítóterének kirakatában, emellett látható lesz újra a különleges formájú installáció és Juci többi alkotása is, amik a béke és a szeretet üzenetét viszik tovább, és nem csak a karácsonyi és új évi időszakban.