Budavári Borfesztivál
2014. október 03. /

A Budavári Borfesztiválon kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi.

Ebben a zavarba ejtően sokszínű kínálatban szeretnének támpontokat adni idén a szervezők. Tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül nyújtanak iránymutatást a vendégeknek, akik így még jobban megismerhetik, összehasonlíthatják az egyes szőlőfajtákat.
Az idei Borfesztivál témája a bor és az egészséges életmód, a sport, a közös élmények. A borról már évezredek óta tudja az ember, hogy mértékkel fogyasztva számos jótékony hatással rendelkezik. Nem is gondolnánk, hogy a van jó néhány borászunk, aki komoly sportmúlttal rendelkezik, vagy a mai napig aktívan sportol. Az ő életük összeforrt a mindennapi mozgással, az egészséges életmóddal és nem utolsó­sor­ban a borral. Idén erről az oldalukról is megismerhetjük őket. A kisgyermekes családok számára is jó szórakozást, kikapcsolódást kínál a Borfesztivál. Szombaton és vasárnap 11–17 óra között őszre hangoló kézműves foglalkozás várja a kicsiket szüleikkel az Oroszlános udvarban. Lesz ismerkedés a nemezelés ősi és modern technikáival, falidekoráció- és ajtódíszkészítés, kreatív kézlenyomat készítés, parafa emberkék és kulcstartó készítése, festés, rajzolás.
Budavári Palota teraszai
09. 10–14.