Billenéstől billenésig
Ősbemutatók, különleges produkciók a jubileumi, 40. Korunk Zenéje Fesztiválon

2014. október 09. /

A Filharmónia Magyarország idén az ország öt nagyvárosában rendez koncerteket a Korunk Zenéje Fesztivál keretében október 1–18. között, hogy bemutassa a kortárs zeneszerzők műveit a nagyközönségnek.

Szeged, Budapest, Miskolc, Pécs és Szekszárd várja izgalmas helyszínekkel a korunk zenéit kedvelőket. Budapesten két csemegével is találkozhatnak. Október 6-án a BMC-ben a 60 éves Hollós Máté és barátai, Tóth Péter és Kocsár Miklós hangversenyét hallhatja a közönség. A Dalok emberi hangon és hangszereken énekelve című esten megszólal majd az énekszó mellett a fagott és a zongora is. A program különlegessége, hogy a házigazda maga az ünnepelt, Hollós Máté lesz.
Október 12-én a MU Színházban a 70 éves Eötvös Péter műveiből válogatott, izgalmas estet láthatnak. A Harakiri című kamaraopera előadására csak erre az alkalomra érkezik hazánkba a különleges hangú japán nó énekes, Ryoko Aoki. A koncert második felében a tehetséges, fiatal koreográfus, Kulcsár Noémi balettjét láthatják, a különleges estéhez a darabokat Eötvös Péter szerzeményeiből válogatták. További részletek: www.filharmonia.hu
Októberben rendezik Pécsett a Zeneszüret Fesztivált is 22–26. között. A kiváló akusztikájú koncertteremben, a Kodály Központban olyan nem mindennapi koncertek is hallhatók lesznek, mint Kocsis Zoltán és fia, Kocsis Krisztián közös, négykezes darabot is tartalmazó hangversenye a Tomkins Énekegyüttessel vagy Balog József Liszt CD-bemutató koncertje, de fellép majd a Budapesti Fesztiválzenekar is. Ezen a héten azok is belekóstolhatnak a klasszikus zene hangulatába, akik nem mennek el a koncerttermekig, hiszen az utcától a moziig, a kiállítóterektől az irodalmi berkekig a társművészeteket is segítségül hívják, így mindenütt jelen lesz a komolyzene olyan „köntösökben” is, ahogy csak ritkán lehet megtapasztalni. További részletek: www.zeneszuret.hu.