John R. Leonetti, az Annabelle rendezője
2014. október 24. /

A Démonok között a tavalyi év nagy horrorsikere volt, a maga kategóriájában minden idők egyik legjobb amerikai nyitóhétvégéjét produkálta. Annabelle, a film legijesztőbb szereplője, a gonosz által megszállt játékbaba visszatér – október 16-án mutatják be az Annabelle című horrorfilmet, mely az ördögi címszereplő előéletét mutatja be.

James Wan több filmjének is ön volt az operatőre. Miért érezte úgy, hogy az Annabelle kedvéért át kell ülnie a rendezői székbe?
J. R. L.: Igen, az Insidious - A gonosz háza és a Démonok között című horrorokat is én fényképeztem, úgyhogy ismerem a műfajt. Amikor kezembe került az Annabelle forgatókönyve, úgy éreztem, hogy valami olyasvalamit csinálhatunk, mint amilyen például Polanski filmje, a Rosemary gyermeke. Az Annabelle a Démonok között gyermeke, ez nem titok, de a film felépítése nagyon más. És amit különösen nagyon bírok benne, az a női főszereplő. Mindig is vonzottak a nőkről szóló történetek. És a mi főhősnőnk, Mia, bármilyen veszélyeknek is van kitéve, bármilyen démonokkal is kell megküzdenie, igazi harcos lélek, erős személyiség.

A főszereplő Miát Annabelle Wallis alakítja. Miért esett rá a választása?
J. R. L.: Mia bizonyos értelemben főhajtás a Rosemary gyermeke főszereplője, Mia Farrow karaktere előtt. Ha felidézi Farrow alakítását, látni fogja, hogy egy igazán időtlen, klasszikus alakítással van dolgunk. Ez az alakítás nagymértékben hatott a mi Miánk karakterére. Annabelle Wallis brit színésznő, a próbafelvételt Londonban készítette. Amint megláttam, rögtön tudtam, hogy árnyalt alakításra képes. Csak azt nem tudtam, hogy egy olyan kisköltségvetésű film kedvéért, mint amilyenek mi vagyunk, megkapja-e egyáltalán a munkavállalási engedélyt. Végül megkapta – ez volt a mi nagy szerencsénk.

Az interjúért köszönet az InterComnak