Coca-Cola szakácskönyv
2014. december 26. / IM

Egyszer halálra sértettem valakit, aki csillogó szemmel mesélt egy receptjéről, a kólában és fantában pácolt csirkéről, én pedig „koleszkaja” legyintéssel fitymáltam le a műremeket.

A kollégiumokban abból készül étel, ami rendelkezésre áll, ha ci|pő­su­vick, akkor az, ha fanta, akkor meg az. Ugyanakkor egyre gyakrabban jönnek ki a népszerű márkák saját receptkönyvvel, ami a rajongók számára igazi áldás. Így tett nemrégiben a Nutella és a Milka is, amely belőlük készíthető, többnyire desszertes szakácskönyvvel állt elő.
És íme, itt van a kóla-fanta csirkés kollégiumi szakácsok bibliája: a Coca-Cola receptkönyv. Pontosabban egy fél receptkönyv, a kötet első, talán méretre nagyobbik fele a kultikus üdítőital történetét mutatja be, retró plakátok, reklámok segítségével, az üvegpalackok fejlődésének felvázolásával, kulisszatitkokkal, érdekességekkel. Ezt követik aztán a változatos receptek a levesektől, a pácolt húsokon és a már­to­ga­tó­so­kon át egészen a Coca-Cola light palacsintáig. És még azon is túl, hiszen még pár hűsítő, alkoholmentes koktélrecepthez is hozzájutunk. Nem is kell a bódultsághoz alkohol. Amerikai katonák Coca-Cola mámorban, ha ez még mond valakinek valamit 2014-ben.

Kossuth Kiadó
128 oldal / 3400 Ft