Képzeld el!
2015. január 16. / IM

Érdemes elképzelni: új borbárral gazdagodott Budapest, és persze azon belül is a buli­negyed, mert mostanában ott húzódik a város ütőere. A Képzeld el! borbár üzemeltetői, úgy­mond, civil életükben is borkereskedelemmel foglalkoznak, így tulajdonképpen kézenfekvő volt, hogy egy kis bárral kiterjesszék az addigi működést.

Az Olaszország irányába oda-vissza zajló kereskedés erős olasz vo­na­lat biztosít a kínálatban, de ennek ellenére nem ez a fókusz, sokkal inkább a kisebb, kevésbé ismert vagy ismert, de kis palackszámmal dolgozó borászatok bemutatása. Különösen odafigyelnek az induló, új borászatokra, amelyek a kezdeti időszakokban még igencsak igénylik a pátyolgatást.
A Képzeld el! kimondottan fiatalos stílusú, dinamikus belső világú, iz­gal­mas miliőjű hely, kibontott, rusztikus téglafalakkal, színes székek­kel. Egyidejűleg mintegy negyvenféle bor van nyitva, ennyit kínálnak tehát pohárra is. De odafigyeltek arra is, hogy ne csak a borosok érezzék jól magukat, ha egy nagyobb társaság esne be kicsit mulatni: a kínálatban szerepel egy-két érdekes kézműves sör, whisky és nagy számban izgalmas pálinkák is. Harapnivaló is akad, figyelemre méltó az olajbogyó-válogatás, a lecsókrém, a tepertőkrém, a házi, kézműves felvágottak. A hely különösen büszke az emblematikus desszertjére, a kézműves Rigó Jancsira. Aki nem tudja elképzelni, járjon utána! A többiek meg előtte.
VII., Wesselényi u. 23.