Átadták a zeneművészeti Junior Prima Díjakat
2015. február 02. /

Hetedik alkalommal adták át a zeneművészeti Junior Prima Díjakat. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízen nyerhették el a rangos elismerést a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal zeneművészek közül, akiket a magyar zenei élet kiválóságai választottak ki. Junior Prima Díjban

és az ezzel járó kétmillió forintban részesült Bán Máté fuvolaművész, Celeng Mária énekesnő, Devich Gergely gordonkaművész, Elmauer János trombitaművész, Farkas Mira hárfaművész, Fejérvári Zoltán zon­go­ra­mű­vész, Fonay Tibor jazz-basszusgitár művész, Környei Miklós gi­tár­mű­vész, Pusker Júlia hegedűművész, Váradi László zon­go­ra­mű­vész.
A fiatal tehetségeket a zeneművészeti Junior Prima Díj társalapítója, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csa­ba és Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zsűri elnöke méltatta a Zeneakadémia Solti Termében megrendezett ünnepélyes díjátadón.
A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategóriát 2008-ban alapították az MVM Zrt. együttműködésével. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a fejlődésükhöz szükséges feltételek biztosítása.
A mindenki számára mérvadó döntés meghozatalát felvállaló zsűri olyan hiteles és elismert szaktekintélyekből, a magyar komolyzenei élet kiválóságaiból áll, mint Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zsűri elnöke, Rost Andrea Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas énekesnő, Devich János Liszt-díjas, érdemes gordonkaművész a Zeneakadémia professor emeritusa, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, az Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetője, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, zeneszerző, az Egyetem jazz tanszékének vezetője, Baráti Kristóf Kossuth-, Liszt- és Junior Prima díjas hegedűművész, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima díjas trombitaművész, Fülei Balázs Junior Prima díjas zongoraművész, valamint Jakobi László gordonkaművész, az MVM Koncertek hangversenyrendezője.