Megújult a Gellért Söröző
2015. november 05. / IM

Vannak ikonikus helyek, amelyekről lelkünk mélyén tudunk, büszkék vagyunk rá, de nem nagyon élvezzük ki őket. Tán csodáljuk, ámde nem – igazán – szeretjük. A patinás Gellért Hotel sörözője is ilyen hely volt egészen eddig. Grandiózus épület, gyönyörű, egyben méregdrága fürdő, hullámmedencével, pezsgőfürdővel, nagyjából így él a hely a kognitív térképünkön.

Az elmúlt egy-két esztendő azonban gyökeres változásokat hozott. A Gellért egyre több vagány rendezvénynek adott otthont, együtt­mű­kö­dés­ben a Sziget csapatával. Megnyílt az út a fiatal, hazai látogatók felé is, mostanra pedig megújult a majd’ százéves söröző is, amely immár Gellért Söröző & Brasserie néven várja a megszokottnál össze­hasonlíthatatlanul lazább miliővel a betérőket. Nincs ok a feszengésre, nincsenek a közelmúlt idejébe beledermedt étlapok; élettel telt meg, fiatalos, vidám, megfizethető és barátságos hellyé változott a korábban kicsit fényét vesztett étterem.
A budai oldal szép lassan eszmélő kulturális sugárútja, a Bartók Béla út ezzel a csodálatos átváltozással új színnel bővült, egy olyan modern bisztróval, ahová érdemes egy gyors ebédmenüre is betérni, de al­kal­mas arra is, hogy a széles kézműves sörválasztékot tesztelve rá­é­rő­sen vá­lo­gas­sunk az ambiciózus konyha kreatív fogásai közül. A különlegességek heti szinten is vál­ta­koz­nak, külön hangsúlyt fektetnek a szezonális termékek használatára: friss alapanyagokból, magyaros hangvételű, a Monarchia-korabeli ételekre kacsintó, játékos konyha nagyszerű ételeit élvezhetjük. Feltámadás.

Gellért Hotel
XI., Szent Gellért tér 1.