Gyönyörű gyötrelem – Ingyenes költészetnapi színház a PIK-ben
2015. Április 07. /

Ciceró még azt mondta, hogy háborúban hallgatnak a múzsák, ám a XX. században apoézis elnémult volna, ha ez az ókori bölcsesség igaz lenne. Épp ellenkezőleg. A szavak, a kultúra mágikus gyógyító ereje épp a testi-lelkinyomorúság idején, a szorongó, vergődő lélek könnyéből izzad fénylő gyémántot.

2015. április 11-én szombaton 15 órától ennek a varázsnak közös átélésére invitálja látogatóit a Pestszentimrei Közösségi Ház. A köl­té­szet­nap­ja alkalmából bemutatásra kerülő Filmszakadás című előadás a Színészkirály Latinovits Zoltán és nagy szerelme, Ruttkai Éva szenvedélyes kapcsolatát dolgozza fel Ruttkai Éva kétségbeesett és csapongó lelkiutazásán keresztül.

A színészek észrevétlenül, sokszor mondat közben váltanak át prózáról versre, majd vissza, át egy másik költeményre a gyönyörű atmoszférájú, hangulatos szellemidézés során. A versek, a könnyek, a magány, bánat és csalódás igazi férfit, és egy gyönyörű, ízig-vérig (színész)nőt bűvöl a szinpadra.

A cselekmény megtörtént eseményeket idéz meg, mégis csupán kitaláció, mellyel szándékunk szerint a Költészet Napján Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán emberi és művészi mivoltának nagysága előtt is tisztelgünk.

pikhaz.hu/index.php/2-uncategorised/134-ingyenes-kolteszetnapi-szinhaz-a-pik-ben