30 éves jubileumi turnén a Roxette!
2015. május 01. /

30 éves jubileumi arénaturnéjén a Roxette tavaly már járt Oroszországban, a balti államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon. A turnénak Európa is része, a milánói premier után pár nappal, május 19-én Budapesten is fellép a duó.
„Csodálatos visszatérni a nemzetközi porondra. A közönségtől kapott napi visszajelzések bámulatosak, és alig várjuk, hogy ismét találkozhassunk a rajongóinkkal. Boldoggá tesz minket, hogy láthatjuk őket egész Európában – nyilatkozták az együttes tagjai.
Már 25 éve annak, hogy a Roxette bemutatkozó kislemeze, a The Look első helyre került az amerikai slágerlistán 1989-ben. Ezt olyan listavezető felvételek követték, mint a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love és a Joyride, amelyek nem csupán megalapozták a Roxette karrierjét, de koruk egyik legsikeresebb előadójává is tették a zenekart. A Roxette több mint 75 millió albumot adott el, és ez a szám minden egyes nappal csak növekszik. A duó szédületes mennyiségű slágerével a 80-as évek végétől a 2000-es évek elejéig felforgatta a listákat.
8 éves kényszerszünetüket követően – ami alatt Marie Fredriksson a rákkal küzdött – 2011-ben vissza­tértek Per Gessle-lel. Charm School című albumuk, valamint a She’s Got Nothing On (But The Radio) kislemezük pedig ismét felkerült a slágerlisták élbolyába. Koncertsorozatuk kétszer megkerülte a földet, 153 koncerten összesen másfél millió ember előtt játszottak.
A Roxette tavaly októberben vadonatúj turnéba kezdett, amely egészen a csapat 30 éves fennállásának jubileumáig fog tartani 2016-ban, ezért a koncertkörutat The XXX – Anniversary Tour névre keresztelték.
A május 19-i, budapesti Roxette-koncertre jegyek a www.livenation.hu oldalon keresztül kaphatók.

Papp László Budapest Sportaréna
05. 19.