Olympia
2015. augusztus 27. /

Molnár Ferenc modern szerző. Persze mindig is az volt. De a rang és a mód, a társadalmi különbségek nagyszerű ábrázolója ma mintha még egy fokkal aktuálisabb lenne, mint valaha.

A Monarchia császári fenségének legfelső körei csak különös etikett szerint érintkezhetnek az alsóbb néposztályokkal. A gyönyörű Orsolini hercegné, a gőgös Olympia és egy Kovács nevű, magyar hu­szár­ka­pi­tány közötti kapcsolat miatt tűrhetetlen és sajnálatos botrány szele érinti meg a finom fürdőváros előkelő levegőjét. Megindul a Molnárnál mindig oly bravúros eltérítő hadművelet. A szerelmeseknek válniuk kell. Mégpedig a legbrutálisabb módon. A hercegné továbbra is hercegné marad, a magyar paraszt pedig visszatakarodik oda, ahonnét jött, a fajtájához. Vajon elkerülhető az egész Monarchiát megrengető botrány, vagy Plata-Ettingen Eugenia hercegné tervei szerint legalább a látszat megmenthető…
A Karinthy Színház előadásának rendezője Korcsmáros György. Sze­rep­lők: Szilágyi Tibor, Pásztor Erzsi, Balsai Mónika, Marton Róbert, Bezerédi Zoltán, Szirtes Gábor, Egri Kati.

Tihany, Bujtor István Szabadtéri Színpad
08. 14., 20h