Vive la France! – Piaf 100
2015. július 13. /

A James Bond 60 és a Filmzene a világ körül filmzenekoncertek után idén francia tematikával folytatódik a nagy sikerű sorozat. A Vive la France! szimfonikus filmzenekoncert a francia mozi, valamint a Franciaországról szóló filmek és filmzenék előtt tiszteleg.

A programban olyan jól ismert, Oscar-díjas zeneszerzők slágerei szerepelnek, mint a David Leannel együtt dolgozó Maurice Jarre (Arábiai Lawrence, Doktor Zsivágó), Michel Legrand (Cherbourgi esernyők) vagy Alexandre Desplat (Benjamin Button különös élete). A válogatásban Párizs szépségeiről szóló filmek (Parfüm: Egy gyilkos története, A da Vinci-kód), francia musicalek (A nyomorultak, Miss Saigon), A profi című film vagy a Moulin Rouge dalai is megjelennek.
A koncert csúcspontjaként külön tematikus blokkban emlékeznek meg a 100 éve született Edith Piafról. Az est külföldi sztárvendége az egyik legnépszerűbb francia énekesnő, Élodie Frégé. A hazai sztárvendégek: Veres Mónika Nika és Gájer Bálint. Közreműködik: Budapest Symphony Orchestra. Vezényel: Nic Raine.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
07. 23., 20h