A kultúra és a romantika különleges találkozása
2015. augusztus 10. /

Tokaj – mint a világörökség része – a borászati hagyományok, a különleges építészeti örökség, amihez a Fesztiválkatlan is csak hozzátesz, a végtelen szabadságérzet, amit itt érezni lehet a hegyek között, a festői környezet, a kultúra és a romantika különleges találkozása.

Dicséretes, hogy egy ilyen nívós vidéki szabadtéri színhely is felkerült a rendezvényhelyszínek palettájára, ami ebben a régióban, ebben a környezetben mindenképpen hiánypótló kezdeményezés. A Katlan a nyári szezonban a legkülönfélébb koncerteknek és egyéb ren­dez­vé­nyek­nek ad otthont, legyen az könnyedebb vagy komoly műfaj, családi rendezvény, a repertoár széles, mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló programot, de akár egy hétvégi kiruccanás remek kiegészítője lehet egy koncert a Fesztiválkatlanban.
Páratlan élményben lehet részük azoknak, akik jegyet váltanak a Tokaji Fesztiválkatlan valamelyik előadására, de azoknak is, akik szín­pad­ra lépnek. Azok közül, akiknek már volt, illetve lesz lehetőségük fellépni a Katlanban, ketten, Mező Misi és Szomor György osztotta meg gondolatait.

A Budapest Bár augusztus második hétvégéjén lép fel a Tokaji Fesztiválkatlanban. A formáció már számos rendhagyó és nem rendhagyó helyszínen szerepelt már, de a Katlanba először látogatnak el. Az augusztus 8-i fellépés kapcsán az egyik meghívott vendég, Mező Misi mondja:
„Tokaj-Hegyalján többször is jártam már, sok kedves emlék fűz a térséghez, így külön öröm számomra, hogy ezúttal a Budapest Bárral fogok érkezni, és szerezhetünk kellemes perceket a Katlanba lá­to­ga­tók­nak, hiszen augusztus 8-án este ezzel a kitűnő zenekarral és fantasztikus egyéniségű énekesekkel adjuk majd elő a nagyszerű dalokat ebben a gyönyörű környezetben.”

„Tavaly volt szerencsém a nyitó produkcióban részt venni, az István, a királyt játszottunk a Tokaji Fesz­ti­vál­kat­lan színpadán – meséli Szomor György. – Nagy várakozás előzte meg az előadást a közönség felől ugyanúgy, mint a szereplők részéről. Meglátásom szerint a színpad és a produkció egyaránt jól vizsgázott. A környezet, a kiszolgáló helyiségek tökéletes feltételeket biztosítottak az előadás sikeréhez. Tokaj és az a csodálatos környezet méltó helyszínt biztosít a régió legnagyobb színházi terének, ami úgy gondolom, világviszonylatban is megállja a helyét. Csak remélni merem, hogy ez a kezdet egy fantasztikus sorozat nyitánya, és néhány év múlva úgy beszélünk majd a Tokaji Fesztiválkatlanról, mint ma a Szegedi Szabadtéri Játékokról vagy a Margitszigeti Szabadtéri Színpadról. Ezen a nyáron egy olyan darabbal érkezünk a helyszínre, amihez több szálon kötődöm. Pozsgai Zsolt szerzőtársammal jegyezzük a Monte Cristo grófja című musicalt, melyben rendezőként és szereplőként is részt veszek. Megpróbáljuk a helyszín adottságait kihasználni és egy olyan adaptációt bemutatni a közönségnek, amit csak ezen a színpadon láthatnak. Bár közeledünk a 100. előadáshoz, úgy gondolom, hogy a darab életében meg­ha­tá­ro­zó előadásnak számít a tokaji. Szeretettel várunk mindenkit augusztus 29-én a helyszínen, és él­mé­nyek­ben gazdag előadásokat kívánok a közönségnek, a szervezőknek és a szereplőknek egyaránt!”