Szentivánéji álom
2015. augusztus 26. /

A Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft bemutatja: Szentivánéji álom a Csodálatos Baján, a Szentháromság téri szabadtéri színpadon. Döbbenetesen dallamos, ritmikus zene, szinte káprázatos koreográfia, igen látványos, szórakoztató és mégis gondolatiságra törekvő rendezés

– igazi, XXI. századi előadás. A Szent­i­vánéji álom tulajdonképpen egyetlen hatalmas nászéjszaka. Mesél a szerelemről, a szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről. Mindarról, ami férfit és nőt, fiatalt és időset, szelíd és erőszakos embert egyaránt foglalkoztat.
A világ első worldmusicaljének alapja az ismert Shakespeare-mű, mely a klasszikus mitológia, a néphit, a vallás, a polgári gondolkodás és lé­nye­gében az érlelődő új filozófia elemeit forrasztja egységbe egy naivul groteszk tündérjátékban.
A darab színhelye az álmok és szerelmek erdeje és benne a tisztás: a földi emberek és a láthatatlan szellemvilág mágikus találkozóhelye. Egy dúsgazdag szállítmányozó, a „Nagy Taligás” lányának, Hermiának és Demetriusnak, a rendőrfőnök egyetlen fiának kellene egybekelnie Szent Iván bűvös éjjelének másnapján… Ám ennek ellentmond a valódi szerelem, ráadásul feltűnnek a nép számára láthatatlan tündérek is, az éppen feleségével, Titániával civódó Oberon és az örökmozgó Puck, aki persze mindent összekavar.
Tüzek lobognak, virágok lángolnak, a „Hold sír és zenél”, és a repülő botok, esküvői fazekak, szamárfejek árnyékában igencsak mai a történet. Bűvös szer hull emberek és tündérek szemébe, és csak a félreértések szórakoztató őrülete végén terel össze Puck minden szerelmest egy hatalmas körbe, hogy kibogozzák az összegabalyodott szálakat.
Valóságos, nagyon mai emberi érzelmek között furcsa találkozások a földöntúlival… Ezek azok a tör­té­ne­tek, amelyek ma szinte mindenkit érdekelnek.

Baja, Szentháromság tér
08. 21–22., 20.30h