Angyal száll a Kolibri Színházra
2015. október 19. /

Mire jó egy agyrázkódás? Például arra, hogy az ember a kórházi betegágyánál megismer­ked­jen az őrangyalával! Emília egy kilencéves, átlagos kislány – cseppet sem átlagos őr­an­gyal­lal.

A kislány és az angyaltársadalomból szégyenletesen kirívó angyal mégis rengeteg mindenben hasonlít egymásra: adott körülmények között ugyanúgy képesek megszegni a szabályokat; ugyanúgy vágynak dicsőségre, elismerésre, és mindkettőt rettenetesen kiborítja a kudarc; mindkettő hirtelen haragú, és sokszor kicsinyes, önző, de a megfelelő pillanatban tudnak nagyvonalúan viselkedni, helyesen dönteni.
Kettejük különös barátságáról szól a Kolibri Színház Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című készülő előadása, amelyet Novák János rendezésében mutatnak be október 31-én. A mese szerzője Kolozsi Angéla bábművész, író-dramaturg, aki többek között a Kolibri Színházban nagy sikerrel futó Százlábúak láb alatt előadást írta színpadra. A címszerepekben Molnár Zsófia Borókát és Tóth Józsefet láthatjuk, a zenét Novák János szerezte. A ruhaterveket Matyi Ágota készítette.

Kolibri Színház
10. 31.