Black Cab Burger
2016. január 28. / Dibbuk

Személyes vallomás: a Black Cab „Giga double decker” hamburgerét megelőzően egyedül egy New York-i börgerező gigantikus hamburgerével sikerült igazán jóllaknom, legalábbis akkor, amikor egyetlen hamburgertől szerettem volna jóllakni és nem több kisebbtől.

Az amerikai eset egészen célzott túra volt, a Big Nick’s híres „Sumo burgerét” mentünk próbára tenni, és az is próbára tett minket. A második, könnyekig megható alkalom immár Budapesten ért. Itt ugyan kevésbé voltunk célzottak, nem nagyon kellett előzetes kutatást csinálnunk, de a Black Cabről sok jót hallottunk már e nélkül is.
A pultos srácok figyelmeztettek, hogy egy ijesztő monstrum vár rám, de ilyesmitől nem szokásom megijedni. Más kérdés, ha valaki csupán azt kiszámolná dietetikailag, hogy a 600 gramm marhahúspogácsa, a 100 gramm sült bacon és a 100 gramm olvasztott angol cheddar sajt hány kalóriával terheli meg a szervezetet, jó okom lenne megijedni. És akkor a szezámmagos bucit, majonézes jégsalátát, BBQ szószt és a biztonság kedvéért rendelt plusz majonézt, ketchupöt és hasábkrumplit nem is vettük bele a kalkulációba. És ne is vegyük. A hús az előzetes megállapodás szerint félangolosan, rózsaszín belsővel érkezik, az egész torony szaftos, szétcsúszós, pont ahogyan egy eszmei gigantikus hamburgert álmodni szeretünk. Ehhez képest a lazacos burger méretben szinte eltörpül, de hát az egészséges életmód megköveteli a halfogyasztást is, jó sok omega3 zsírsavval, kevés zsiradékon megpirítva, kisebb zsemlében, salátával. Habkönnyű léptekkel távozunk, végre, jóllakva.

VIII., Rákóczi út 19.