Bemutatkozott a szekszárdi palack
2015. december 01. /

Hároméves folyamat végeredménye, hogy 2015 őszétől már közel húsz, a 2012-es és 2013-as évjáratból származó vörösbor került a közös, szekszárdi típusú palackba.

Az eddig tartó időszakban a helyi borászok egy kis csapata Eszter­bauer János, a Szekszárdi Borászok Céhe elnökének vezetésével dolgozott együtt azért, hogy kiválasszák a palack formáját és annak megjelenését, valamint a mindennek kivitelezésére képes hazai üveggyárat. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag olyan szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek, amelyeket a tizenkét tagú, borászokból álló bizottság kétharmada elfogadott. A vakkóstoláskor alapvető elvárás, hogy az adott tétel hibátlan legyen, hogy fajtajelleget vagy borstílust képviseljen, valamint termőhelyi karaktert jelenítsen meg.