Code Zero Budapest
2016. január 28. / IM

A „code zero”, ha valaki véletlenül nem tudná, egy vitorlás szakkifejezés, jelentése kábé az, hogy minimális szélmozgás, illetve az erre az állapotra használandó vitorla, amely képes ezt a minimális szélmozgást is befogni. Na, de hogy kerül vitorlás a pesti Belváros szívébe?

Úgy, hogy a Code Zero egy csopaki, vízparti vendéglátóegység, amely rendkívül népszerű a helyiek körében, és a tulajdonosok is nagy vitorlázósok. A hely azonban minden felkapottsága ellenére az év nagy részében téli álmot alszik, így eljött az idő, hogy egy nagyobb kapacitású testvér is szülessen, immár Budapesten.
A hely sajátja az egyelőre még különlegességnek számító Josper sütő, egy valódi fatüzeléses grillkészülék, amely valamennyi alapanyagból képes ízletes csemegét varázsolni. Így már nemcsak a Balaton partján lehet átadni magunkat a BBQ élvezetének, de a Papnövelde utcában is van erre módunk. A konyha nem is fukarkodik a füstös gasztronómiai élményekkel, még a zöldségeket is megfuttatja egy körre a Josper sütőben: így kap különleges karaktert a cékla, a karfiol, de még a gulyásban úszó krumpli is. A gulyás egyébként egészen mesteri, különleges eljárással készül: a marhahús és a zöldségek tehát grillsütőben készülnek, utána kerülnek bele az ízes, letisztult gulyás alaplébe. Igazi mesterfogás. Mint ahogy különleges az ázsiai beütéssel elkészült, párolt-sült csülök is, citromfüves-korianderes ízesítéssel. Talán mondani sem kell, de egy balatoni hely Pesten is kiválóan ért a halakhoz, a füstölt-sült pisztráng is kiváló. Fontos megemlíteni, hogy a széles borválaszték túlnyomó részben pohárra is kapható, így tényleg felkeresésre érdemes hellyel gazdagodott ismét a főváros.

V., Papnövelde u. 10.