Budapest Folk Fest – Folk delicatess a városban
2016. május 12. /

A Fonó 2010 óta minden tavasszal megrendezi a folk fővárosi ünnepét. Idén is több helyszínen, a Fonóban, a Kobuci Kertben és a Várkert Bazár szabadtéri színpadán mutatkoznak be a nép- és világzene ez évi legizgalmasabb, válogatott produkciói az ötnapos programsorozaton.

A szervezők vallják: a folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fej­lő­dés­ben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik, folyamatosan gazdagítva egymást.
A fesztivál külföldi sztárvendége lesz az európai klubokat meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a Shantel & Bucovina Club Orkestar, valamint a macedón etno-rock-jazz fúziós zenét játszó Vlat­ko Stefanovski és triója. Közös koncertet ad a Muzsikás együttes és az Amadinda, fellép Roby Lakatos a zenekarával, valamint a 40 éves Téka is, ahogyan Berecz András, a Romengo, a Góbé, az Eszterlánc, és a legjobb vonós, moldvai és cigány táncházak sem maradnak ki a programból. A hétvégén napközben borkóstolók és családi programok várják az érdeklődőket a fesztivál egyik új helyszínén, a Várkert Bazár csodálatos teraszán.
További részletek a Fonó weboldalán.

Fonó – Kobuci Kert – Várkert Bazár
05. 18–22.