Fülenagy, a kíváncsi kiselefánt / Erdei történet
2016. augusztus 15. /

A Budapesti Nyári Fesztivál gyerekprogramjainak nagy része margitszigeti helyszíneken zajlik: augusztus 20-án például az Interaktív meseszínpadon a Csodamalom Bábszínház adja elő Tarbay Ede meséjét, Fülenagy, a kíváncsi kiselefánt történetét.

A díjtalanul megtekinthető előadás olyan fiktív régmúltba kalauzol, amikor a jaguárnak még nem volt foltos a bundája, a zsiráfnak rövid volt a nyaka, az elefánt pedig fitos kis orrocskával járt-kelt a világban, és folyton-folyvást kérdezősködött. Amilyen kicsike volt az orra, olyan mérhetetlenül nagy volt a kíváncsisága. Soha ki nem fogyott a miérttel kezdődő kérdésekből, pokollá téve a többi állat életét. A rengeteg megválaszolandó kérdés közül számára a legfurdalóbb, legégetőbb az volt, hogy mit eszik a krokodilus vacsorára.  El is indult hát a krokodilushoz, aki a kiselefánt tudásszomjánál is nagyobbra tátotta a száját. A köztük lezajló kérdezz-felelek játék eredményeképp díszeleg mind a mai napig az elefántok orcája közepén a nagyon sok mindenre használható ormány.
Egy héttel később, augusztus 27-én, ugyanitt a Fabula Bábszínház áll elő egy kétrészes, zenés erdei történettel: az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetnek meg a gyerekek, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, és mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának zenélő szerkezetét. A második mesében pedig Maki majom tesz meg mindent annak érdekében, hogy ne kelljen iskolába járnia. Ki ne értené meg szegényt?

Margitsziget, Interaktív Meseszínpad
08. 20. és 27., 10.30h