Sörkorcsolyák újragondolva
2016. szeptember 15. /

A Sörszövetség szerint nem beszélhetünk úgy gasztroforradalomról, hogy a sörkorcsolyák ebből kimaradjanak. Vásárhelyi István sörgasztronómus úgy véli, nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket.

A sörkorcsolya olyan falatka, harapnivaló, akár desszert, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében harmonizál azzal, és együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt is nyújt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége augusztusban nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a hazai éttermek, bisztrók, street fooderek segítségével megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. „Olyan sörkorcsolya-recepteket várunk, amelyeket könnyű fogyasztani, és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak elkészíteni” – tette hozzá Vásárhelyi István, aki a zsűri munkáját segíti majd.