Elfújta a szél – Operettszínház
2016. szeptember 29. /

Margaret Mitchell világhírű története regényként születetett meg, filmként virágzott, és zenés darabként kelt ismét életre. GérardPresgurvic francia zeneszerző évtizedekkel a regény és a film után gondolt egy merészet és megzenésítette az elmúlt évszázad egyik leghíresebb történetét,

Scarlett O’Hara életét. Párizsi bemutatója után a magyar alkotók, Kerényi Miklós Gábor, valamint Somogyi Szilárd szabad kezet kaptak, és megszületett az Elfújta a szél hazai verziója, amely idén szep­tem­ber­ben visszatér a Nagymező utcába.
A Budapesti Operettszínház ezzel a bemutatóval nem titkoltan a híres irodalmi művek adaptációinak sorát kívánta folytatni, nyilvánvalóan ér­té­ke­ket, gondolati kalandokat biztosítva a zenés színház szerelmesei számára azért, hogy a szórakozás és feloldódás percei mellett igazi katartikus pillanatokkal is megörvendeztesse őket.
Rendező: Somogyi Szilárd. Főbb szerepekben: Gubik Petra, Vágó Zsu­zsi, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Szulák Andrea, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Szerényi László.

Budapesti Operettszínház