Lubickolunk a jóban
2016. október 15. /

Sándor Erzsi Anyavalya című könyvének főszereplője az édesanyja, akinek igaz meséin keresztül végigvezet bennünket a 20. századon. Az anya bátor nő, igazi kívülálló, aki rendre olyan döntéseket hoz, amire senki nem számít a környezetében.

Például remek dolga van Brazíliában, ám egy szerelem miatt hazajön, aminek súlyos boldogtalanság lesz a vége. A családja eltűnt Auschwitzban, egyedül neveli fel a gyerekét, de miközben neveli, tökéletesen köré rajzolja mindazokat, akiket nem ismerhet. Számos nehézséggel kerül szembe (pl. zsidótörvények), de bárhogy fordul is a világ, szabad tud maradni.
Az anyának állított emlékregényben szereplő történetek részben a fürdőszobában hangzanak el, fürdés közben a történelem megidézett eseményei hol szelíden, hogy vadul hömpölyögnek. A főszereplő édesanya már megjelenésében sem hétköznapi, ahogy a családja is különleges emberekből állt. Kicsit sem marad le tőlük a színész-újságíró-riporter szerző, aki izgalmas nő, szókimondó, megalkuvást nem nagyon ismerő ember, akinek ráadásul remek a humora.
Sándor Erzsit mindig jó hallgatni, kitűnő rádiós, kiváló újságíró, immár kétkötetes szerzőként pedig azt is tudjuk róla, hogy íróként is a legjobbak közé tartozik. A könyv további erénye a gazdag, eredeti fotókból álló képanyag.

Sándor Erzsi: Anyavalya
Park Könyvkiadó, 2016
268 oldal / 2990 Ft